снимка: Българската асоциация по постурология От какво се оплаква лице,

...
снимка: Българската асоциация по постурология От какво се оплаква лице,
Коментари Харесай

Постурология - различната парадигма в медицината

снимка: Българската асоциация по постурология

От какво се оплаква лице, страдащо от разстройство на ФПС?

Има доста клинични прояви: оклузални проблеми, патология на темпоро- мандибуларната става и дъвкателните мускули, ортодонтски деформации, болки в шията, гърба и кръста, проблеми с поддържане на равновесието, световъртеж, мускулна отмалялост, затруднено поддържане на избрани позиции, нарушаване на зрението, мускулен дисбаланс и дисфункция, тригерни точки, промени в стъпалата и походката и други

Защо постурологията е основна за лекарите в 21 в.?

Постурологичният разбор дава информация за първичността на патологията, обезщетителните благоприятни условия на организма, прогнозата и от къде е най-добре да стартираме лекуването. Той е извънреден инструмент за диагностика и надзор по време и след привършване на лекуването.

Как се диагностицират постуралните нарушавания?

Има особено създадени за задачата протоколи, които след първичната дигностика могат да бъдат допълнени със характерни за съответния експерт клинични и параклинични проучвания.

Към кого е ориентирана интегративната клинична постурология?

Тя е ориентирана към разнообразни медицински експерти: лекари по дентална медицина, ортопеди-травматолози, невролози, офталмолози, отоневролози, общопрактикуващи лекари, експерти по ФРМ, рехабилитатори, кинезитерапевти и други Интегративната клинична постурология свързва експертите без да навлиза в добре дефинираните полета на лекаря - експерт, който дава отговор за крайната диагноза и терапия.

Какво е постуролог?

Експерт по интегративна постурология може да бъде всеки доктор, който познава постуралните вариации от биомеханичен, неврофизиологичен и сомато-емоционален генезис, след приключено лицензирано образование и сполучливо положен изпит.

Пoстурологията в България

Българската асоциация по постурология (БАП) е основана при започване на 2018 година и има за цел да развива и разпространява постурологията в България и на Балканите. Първите български лекари-постуролози получиха своите дипломи в края на 2018 година от E.D.U.C.A.M, Рим, Италия и CENTRE CULTUREL EUROPEEN JEAN MONNE A.S.B.L., Брюксел, Белгия. В началото на април 2024г. В България ще започва образование по постурология с италиански и български преподаватели в Център за образование по постурология и интегративна медицина в София, проведен от БАП.

За повече информация и записване в първия курс по постурология в България:

Българската асоциация по постурология: тел. 02/4701616
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР