Снимка: архив, Булфото Румънци ще са основните гости в морските

...
Снимка: архив, Булфото Румънци ще са основните гости в морските
Коментари Харесай

Цели румънски села налазват Златните за Великден

Снимка: списък, Булфото
Румънци ще са главните посетители в морските хотели край Варна този Великден. Цели селища отпред с кметовете си идват у нас с рейсове за празника, оповестиха хотелиери.

Повечето румънци са предпочели 3-дневни пакети. Докато преди 2-3 година с изключение на северните ни съседи към 10% от гостите бяха българи, тази пролет нашенци ще са не повече от 1% от всички предстоящи над 8000 посетители, изяснява пред " Труд " проф. Стоян Маринов, член на УС на Варненската туристическа камара.

На Възкресение Христово на Златни пясъци и Св. Св. Константин и Елена ще работят двайсетина хотела, множеството от които са с вътрешни басейни и СПА-центрове. Румънските туроператори са резервирали множеството места в тях още от края на предходната есен.

" Не им е мъчно да вършат ранни поръчки, тъй като 90% от гостите са едни и същи и от най-малко 5 година постоянно почиват тук по това време ", разяснява проф. Маринов. Сред великденските посетители има и млади, и остарели, както и многолюдни румънски семейства, които употребяват празника, с цел да се съберат от разнообразни градове дружно на нашето море.

Цените от 50-60 евро дневно на човек за ол инклузив са допустими за комшиите. Затова сега офертите за последните останали стаи в курортите край Варна се броят на пръсти. По груби калкулации от Великден предсезонно хотелиерите ще завъртят оборот от 1,2 млн. евро, предвижда проф. Маринов.

" Тази година Великденските празници са доста рано при започване на април. Безсмислено е да отваряме, тъй като след това няма да има с кого да работим и ще сме на загуба ", разясниха пък хотелиери по Южното Черноморие.

Единствените посетители в Слънчев бряг през ранния април ще са израелските туристи, които обичайно са рекордьори по сефтосването на казина и молове в района.

В Несебър обичайно се чакат малко румънци, а по на юг се надяват само на родни туристи. Бургаската Морска гара също ще бъде цялостна главно с българи.

И в случай че за Великден даже няма специфични предложения, то за " Лято 2018 ", към този момент има хотели със стоп – продажби за избрани интервали, разяснява Елена Иванова, началник на Съюза на притежателите в курорта Слънчев бряг.

Новината е, че това лято се чака напор на френски туристи, които до момента са били ъгъл по нашето море.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР