снимка АПИЗаради това, че не са проведени конкурси за началническите

...
снимка АПИЗаради това, че не са проведени конкурси за началническите
Коментари Харесай

Софийски градски съд спря вписването на новото началство на Автомагистрали

снимка АПИ

Заради това, че не са извършени състезания за началническите места в " Автомагистрали "  Софийския градски съд  спря производството по вписването на ново управление на компанията, оповестява БГНЕС.

Това е станало след иск на сегашния изпълнителен шеф на сдружението Стоян Беличев и другите двама членове на съвета на шефовете - Александър Филев и Иван Коларов.

Основният мотив за решението е, че служебният министър на районното развиване Виолета Комитова, която като принципал на " Автомагистрали " желае да смени управлението, не е провела конкурс за постовете.

Освен това съдът отбелязва, че по закон членовете на борда би трябвало да са петима, а не трима, както тя предлага и както е настоящето състояние.

Съдът постановява, че вписването на новото управление и заличаването на остарялото може да стане, откакто се реши всъщност разногласието сред страните.

Комитова изиска да смени управлението на " Автомагистрали ", откакто инспекция откри, че държавната компания е платила предплатено над 180 млн. лв. на външни компании за планове за обезопасяване на свлачища и срутища, а шест месеца преди крайния период съвсем нищо от предоставените действия не е свършено.

Заради тези контракти Комитова смени цялото управление на Агенция " Пътна инфраструктура ".

Комитова нееднократно заяви, че желае да се раздели със остарялото управление на " Автомагистрали " цивилизовано. Директорът на компанията Стоян Беличев пък посочи, че е подготвен да съобщи поста, стига промяната да стане по всички условия на закона, напомня организацията.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР