снимка АПИДнес започна строителството на най-дългия двутръбен жп тунел на

...
снимка АПИДнес започна строителството на най-дългия двутръбен жп тунел на
Коментари Харесай

Започна строителството на най-дългия двутръбен жп тунел, ще минава край Вакарел

снимка АПИ

Днес стартира строителството на най-дългия двутръбен жп тунел на Балканите и той  ще минава край Вакарел.

„ От през днешния ден започва построяването на най-дългия двутръбен железопътен тунел, строен до момента у нас и на Балканите “ съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и съобщенията Георги Тодоров. Той даде старт на строителните действия по план за рационализация на железопътен сектор Елин Пелин-Вакарел. Обектът е част от главната жп автомагистрала по направление Изток – Запад и e от извънредно значимият за България и прилежащите страни европейски кулоар номер 8 и преминаващата TEN-T мрежа у нас, съобщи actualno.com.

Трасето е с дължина 20 км и е част от план „ Модернизация на железопътен сектор Елин Пелин – Костенец “. В реконструкцията на 20-километровата права ще бъдат вложени 498 млн. лв. по линия на две оперативни стратегии „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014 – 2020 и “Транспортна съгласуваност “, сподели още министър Тодоров. Дейностите включват построяването на 7-километров двутръбен тунел. Проектните скорости за пътническите транспорти са 160 км/ч, а за товарните 120 км/ч. По думите на министъра, за късия мандат на служебно държавно управление са стартирали железопътни планове на стойност 1 милиард и 100 милиона лв..

„ Техническите и експлоатационните провокации пред строителя са извънредно огромни, защото този лот е най-трудният от целия сектор “ добави министърът. На този стадий страната, в лицето на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията, и възложителят на плана Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ са изпълнили своите отговорности. От тук стартира предизвикването за компанията реализатор на строителните действия както и реализирането на непрестанен по взаимен надзор върху целия развой от компанията за строителен контрол, добави още транспортният министър.

Георги Тодоров изрази усещане от обезпечените изискванията за служащите и инженерния състав в построеното населено място за тази цел, където се вижда скупчване на техника и построени краткотрайни пътища.

На въпрос каква оценка ще даде за изборите на 46-то Народно заседание, служебният министър на превоза съобщи, че като част от служебния кабинет, няма да дава оценка на политическата конюнктура. Смятам, че изпълнихме това, за което бяхме назначени, а точно да организираме почтени, транспарантни и свободни избори.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР