Снимка: Ани Петрова, БНРСледвайте Гласове в Демократична България“ е една

...
Снимка: Ани Петрова, БНРСледвайте Гласове в Демократична България“ е една
Коментари Харесай

Иван Костов: Войната в Украйна трябва да консолидира българската нация, както консолидира западните нации

Снимка: Ани Петрова, БНР
Следвайте " Гласове " в

„ Демократична България “ е една от доста дребното партии в Народното събрание, които са на равнището на схващане на политическия проблем пред страната, съобщи в изявление за Радио Пловдив Иван Костов.
Бившият министър председател на България Иван Костов показва своята нова книга " Политиката от вътрешната страна " в Пловдив. В изявление за предаването " Точно през днешния ден " на Радио Пловдив Иван Костов акцентира, че новата му книга „ Политиката от вътрешната страна “ е излязла в доста неподходящ подтекст, тъй като отношението към политиката и политиците не е на висота. 
„ Не е това, което би трябвало да бъде. Няма го доверието към политическите институции, към партиите. И от тази позиция, ние се притеснявахме доста дали книгата ще откри отзив, само че намира отзив. Тиражът беше допечатан още на третия ден. Очевидно има хора, които знаят какво е политиката, знаят и каква е ролята ѝ за обществото. 

Иван Костов изясни неналичието на доверие към политиците през днешния ден с обстоятелството, че са изгубени политическите ориентири. 
„ Няма я политическата визия за България. Или по-точно – визията е несподелена от болшинството български жители. В обществото няма консолидирано болшинство, което желае безусловно България да има народна власт по западноевропейски пример, т.е. с господство на правото. Аз не споделям, че на Запад няма корупция. Може би дори като мащаби е доста по-голяма, в сравнение с у нас. Но у нас няма оня баланс, който прави наказуеми тези, които нарушават законите и минават оттатък границата им. И от тази позиция – това схващане явно не се споделя от огромното болшинство, тъй като виждаме обществото какво излъчва в Народното събрание. От друга страна, ние се намираме пред едно съществено предизвикателство, а точно – войната в Украйна, което би трябвало да консолидира българската нация, както консолидира западните народи, само че и това не виждаме да се случва, въпреки да има едно болшинство, което осъжда съветската експанзия против Украйна “, сподели още Иван Костов.
Бившият министър председател на България счита, че поради неналичието в обществото на настройка за една огромна фантазия, за един огромен блян, страната тъпче на едно място. Това е и повода политическата система да не се употребява с поддръжката и доверието на обществото. Той добави, че „ Демократична България “ е една от доста дребното партии в Народното събрание, които са на равнището на схващане на политическия проблем пред страната.
„ Поведението на „ Демократична България “ би трябвало да бъде адмирирано и подкрепено. Те вършат всичко допустимо, с цел да се решат проблемите, които стоят пред Народното събрание. Правят го сдържано, свястно. Една сдържаност е доста нужна “, сподели Иван Костов.
Тежките промени от 1997 година до 2011 година бяха направени с излъчено от обществото огромно мнозинство 
„ В този смисъл – от решаващо значение е какво е излъчило болшинството. Не желая да споделям, че това не е предизвикателство пред политиците през днешния ден. Но по какъв начин се построяват обединения, по какъв начин се водят договаряния и се пазят позиции, по какъв начин се постанова визия за бъдещето, всичко това е написано в книгата. И аз се надявам, че най-малко част от тези политици, които сме избрали в Народно събрание, да прочетат, да видят нашия опит и нашите неточности “, сподели още някогашният министър председател на България. 
Основната неточност на прехода – неналичието на приоритет за налагане на върховенството на закона
„ Налагането на върховенството на закона не беше приоритет. Приоритетите се задаваха от икономическите промени, които бяха съгласувани от интернационалните финансови институции във Вашингтон. В този консенсус този въпрос за върховенството на правото изобщо не фигурираше. Както и не фигурираше и още един въпрос – по какъв начин се пази демокрацията в една страна, в която службите за сигурност, са от комунистическия режим, че са запазили своите репресивни рефлекси по отношение на обществото и жителите “, сподели още Костов.
Бившият премиер подчерта, че демократичната общественост не съумя да изведе обществото до края на прехода, тъй като тези хора са се отдали на борбата между тях.  " Което е огромна неточност. Тази общественост не може да направи компромис и да излъчи единни решения, с цел да излезем от това положение, в което се намираме. И преди всичко – да вземе политическата власт от ръцете на тази мафиотска пирамида, която се е настанила в институциите. Това е нейната роля “, сподели още Иван Костов. 
Цялото изявление с Иван Костов можете да чуете в.
Източник: БНР
 
 
 
03 Ное 202272603 Ное 202245803 Ное 20227003 Ное 202259903 Ное 2022129303 Ное 2022424Коментарикостовист03 Ное 2022 12:26ч.
Марш при бай Ставри, консолидатор на крадците.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати И тоя приказва едвам не заспи..03 Ное 2022 12:27ч.
Демокрацията допуска разделяне, а не консолидация.. Инак отиваме към по този начин омразния на сходни " демократи " тоталитаризъм..
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мангусто03 Ное 2022 12:28ч.
Този индийски сопол още веднъж изпълзя.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани26 Окт 2022106419 Окт 202262021 Окт 2022117924 Sep 20222354
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР