Снимка: Алексей Навални, фейсбукКритикът на Кремъл Алексей Навални, който е

...
Снимка: Алексей Навални, фейсбукКритикът на Кремъл Алексей Навални, който е
Коментари Харесай

Руско издание: Навални е следен от службите за сигурност преди да се влоши

Снимка: Алексей Навални, фейсбук

Критикът на Кремъл Алексей Навални, който е в тежко здравословно положение от четвъртък и през вчерашния ден беше превозен в кома в болничното заведение Шарите в Берлин, е бил под интензивно полицейко наблюдаване в дните, предшестващи утежняването на здравето му, съобщи Ройтерс, като се базира на съветския таблоид " Московский комсомолец ".

Преди да колабира по време на полет от Сибир за столицата, Навални е бил наблюдаван от цивилни сътрудници на съветската Федерална работа за сигурност и неговите придвижвания са били следени посредством камери, се споделя в информацията на изданието, предава Българска телеграфна агенция.

Изданието оповестява, че следенето на Навални не е разкрило никакви подозрителни контакти, които биха могли да са свързани с неочакваното утежняване на неговото здраве. Службите за сигурност считали, че в случай че Навални е бил токсичен, то случаят е станал или на летището или в самолета, написа изданието като се базира на източници от службите за сигурност.

Руският таблоид споделя и за графика на пътуването на Навални в Сибир, какъв брой стаи екипът му бил наел в локален хотел, както и за това, че самият Навални предпочел да не спи в стаята, наета на негово име. При тези описания вестникът се базира на източниците от службите за сигурност. Става ясно още, че последовател на Навални наел апартамент за него, в който той да остане, вместо в хотелската стая. Службите за сигурност обаче го разкрили, когато до наетото жилище било поръчано суши от един от поддръжниците на опозиционера.

Позовавайки се на източници от службите за сигурност, изданието написа, че те очаквали резултатите от лабораторните проби от проби, взети от полицията от всички места, на които са били Навални и екипът му по време на пътуването в Сибир, в това число и проби на въздуха. Първоначални резултати се очаквали на следващия ден. Резултатите от проби за радиоактивни материали ще бъдат подготвени по-късно през седмицата, само че не излиза наяве дали те ще бъдат направени публично притежание.

Лекарите в болничното заведение в Омск, където Навални бе лекуван, споделиха, че не имат вяра, че той е бил токсичен. Те му сложиха диагноза заболяване на метаболитна основа, породено от ниско равнище на кръвната захар.

Днес брачната половинка на Навални - Юлия, както и неговият помощник Леонид Волков посетиха в болничното заведение в Берлин опозиционния водач, само че не пожелаха да създадат изказване за публицистите, съобщи Асошиейтед прес.

Според немската телевизия Цет де еф Навални е докаран в Германия със статута " посетител на канцлера " и е охраняван и от полицията като подобен, съобщи ТАСС.

Пред болничното заведение дежурят три полицейски микробуса. Там има и към двадесет публицисти.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР