Снимка: Алексей Навални, фейсбукЕвропейският съюз наложи санкции на четирима руснаци

...
Снимка: Алексей Навални, фейсбукЕвропейският съюз наложи санкции на четирима руснаци
Коментари Харесай

Европейският съюз наложи санкции на четирима руснаци заради Навални

Снимка: Алексей Навални, фейсбук

Европейският съюз наложи наказания на четирима руснаци поради отравянето на Алексей Навалнисъобщава " Блумбърг ”. Списъкът ще включва висши чиновници на силите на реда в Москва и Санкт Петербург.

В понеделник министрите на външните работи на Европейски Съюз дадоха зелена светлина за използване на ограничаващи ограничения. Очаква се санкционният лист да бъде финализиран и утвърден от група правни специалисти, представляващи държавните управления на блока. След като това стане, държавите-членки могат публично да одобряват ограниченията, които ще изискват единомислеща поддръжка от всички 27 страни.

" Русия е в спор с Европейския съюз ", съобщи Жозеп Борел, топ дипломатът на Европейски Съюз, преди срещата в Брюксел. " В случая с Навални има недодялан отвод да се съблюдава уговорката им, в това число отводът да се вземат поради решенията на Европейския съд по правата на индивида. "

Новите наказания бележат нов спад в връзките сред Европейски Съюз и Русия след отравянето на Навални и пътуването на Борел по-рано този месец до Москва, където той беше компрометиран от сътрудника си Сергей Лавров. И въпреки всичко тесният фокус на наказателните ограничения няма да окаже значително въздействие върху съветската стопанска система, като по този метод евентуално ще разреши каналите за връзка сред Европа и Кремъл да останат отворени.

Съюзници на 44-годишния Навални, който беше наказан от съветски съд на 2 години и 8 месеца затвор, приканиха блока да глоби висши чиновници, държавни банкери и милиардери като Роман Абрамович и Алишер Усманов. Говорител на Абрамович съобщи, че няма съображение за искове, отправени към него от Навални и неговите съдружници. Усманов не е дал отговор на настояванията за коментар.

Преди срещата в Брюксел немският външен министър Хайко Маас съобщи, че е " за правенето на заповедта за наказания ", добавяйки, че е значимо връзките сред двете страни да бъдат отворени, с цел да се разрешат интернационалните спорове. " Отношенията, които сега имаме сред Европейски Съюз и Русия, явно доближиха ниска точка. "

Отделно Европейски Съюз съобщи, че е подготвен да употребява наказания против виновните за военния прелом в Мианмар на 1 февруари.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР