Снимахме видеото към песента Самовила на едно магично място -

...
Снимахме видеото към песента Самовила на едно магично място -
Коментари Харесай

Да разкажеш легенда чрез музиката: Певицата DIA за новата си песен „Самовила“

Снимахме видеото към песента " Самовила " на едно магично място - фолклорният фестивал на националната носия в Жеравна - сборен пункт на всички, които харесват фолклорното творчество. Това показа певицата DIA, която предсатви новата си ария в ефира на „ Добро утро, Европа “. Тя описа, че по време на представянето на песента на фестивала хората са почнали да танцуват още когато са я чули.
Обикновено на хората им би трябвало повече време, би трябвало им да знаят песента. Но в Жеравна беше магично. Някои дори се преплетоха в нестинарски танц. Извиха огромно хоро. Настръхвам като го описвам, за мен беше фантазия да пея на този фестивал. Не знам дали знаете, само че там е неразрешено да се внася техника. Но защото те ме поканиха, направиха изключение за нас. Ние влязохме с няколко дрона и камери, стативи, осветяване. Изглеждахме неуместно, само че пък се получи резултата, който виждате. Това ми е обичаният видеоклип.
Песента е направена с Денис Попстоев, с който изпълнителката е работила и по песента " Изгори ме ". Тя описа, че с него към този момент се познават и работата е вървяла леко и прелестно. Целта им е била всички да схванат легендата, която се споделя в песента „ Самовила “ – че самовилите живеят в планините и Пирин е главният им „ дом “. DIA признава, че макар че се занимава с национална музика, някои моменти от легендата са я изненадали.
Оттук нататък ми предстоят още нови песни и музика. С нея обаче желая да покажа по-лирична страна от мен. До момента правех най-вече денс неща. Пак ще има фолклорни детайли, само че ще е балада. Моя другарка ми оказва помощ с написването на текста. Тя е учила национално пеене също с мен в музикалното учебно заведение.
Следващата ария ще е за персонална история и е съвсем е подготвена, сподели още DIA.

Цялото изявление вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР