Снима филм за природните забележителности в родния й град.Петричанката Силвия

...
Снима филм за природните забележителности в родния й град.Петричанката Силвия
Коментари Харесай

Петричанката С. Аздреева, която само за 27 часа покори Еверест и Лхотце, планира изкачването на още един осемхилядник

Снима филм за естествените забележителности в родния й град.

Петричанката Силвия Аздреева възнамерява изкачването на още един осемхилядник през 2023 година Тя разказа това като мъчно начинание, изключително от финансова позиция.

През 2022 година Аздреева стъпи на два от върховете над 8 хиляди метра – Еверест и Лхотце, освен това в рамките единствено на 27 часа.

Вчера в ефира на bTV тя показа, че към момента не може да повярва, че това се е случило. Постоянно се връща към фотосите в телефона си, с цел да изживее тези моменти още веднъж.

„ Цялата тази страст се връща и до през днешния ден, допускам, че по този начин ще бъде и отсега нататък. Няма по какъв начин нещо толкоз огромно, с подобен интензитет да не остави отпечатък в душата ти “, сподели Аздреева.

„ Това няма по какъв начин да не те промени. При мен се случи във всяко едно отношение. Вече не съм същият човек. На Еверест и Лхотце разбрах какъв брой съм мощна. Когато подложих тялото и мозъка си на тези сериозни моменти и тежки условия, разбрах, че когато вложиш цялата си сила и си подготвен да не се отказваш и да не се предаваш до последния миг, до момента в който стигнеш задачата си, няма по какъв начин да не успееш. Всички хора можем да реализираме доста неща с мащаба на Еверест. Трябва да повярваме в себе си. Но би трябвало и да работиш “, разяснява алпинистката.

„ Със сигурност е пристрастяване. Да бъда в планината е наслаждение за мен. Това идва от душата ми и няма по какъв начин да не продължа. Имам нова цел – още веднъж осемхилядник. Подготовката за това е доста сложна задача, изключително обезпечаването на финансовата част. Ще оповестя кой ще бъде той, когато съм в действителност спокойна, че това ще се случи “, показа Силвия Аздреева.

Тя добави, че по-рано не е обикаляла толкоз доста в българските планини и върхове, само че през последната половин година е разкрила доста нови красиви места. „ Не обичам да извозвам доста време във фитнес залите, върша го единствено преди изкачването на върхове. Но най-малко няколко пъти в седмицата се качвам на Черни връх, той ми е най-близо. Съчетавам го с многото си задължения “, изясни алпинистката.

„ Вярвам, че триумфите, с цел да бъдат триумфи, би трябвало да бъдат споделени. Обичам да оказвам помощ на хората и се веселя, когато мога да се разпределям за тях. Искам да поддържам младежите и младите гении със спортна устременост и дамите, които желаят да реализират своите върхове “, сподели още Аздреева.

Тя изготвя план за снимането на филм, с който желае да разпространява българската природа. Започва с документална лента за естествените забележителности в родния й Петрич, чийто почетен жител е.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР