Министър на торите се извива, докато го питат дали е

...
Министър на торите се извива, докато го питат дали е
Коментари Харесай

Министърът на торите Марк Харпър се извива, когато го попитат дали е „морално правилно“ Риши Сунак да „клекне“ в №10

Министър на торите се извива, до момента в който го питат дали е вярно третата по известност партия да „ клекне “ в Downing Street.

В голямо оскърбление за Риши Сунак, либералдемократите в този момент имат повече съветници от консерваторите след победа на локалните избори. Изправен пред медиите в сложен за партията ден, Марк Харпър беше провокиран за отхвърли на премиера да свика общи избори.

Тори изгубиха големите 473 места, откакто гласоподавателите дадоха своята присъда - което докара до общия брой на съветници в Англия до 513. Лейбъристите завоюваха спомагателни 185, което ги остави с общо 1140. И демократичните демократи се радваха на добър ден, като завоюваха спомагателни 104 места, което ги докара до 521.

Резултатите натрупват напън върху премиера най-сетне да свика общи избори допустимо най-скоро. Министърът на превоза господин Харпър беше запитан от сър Тревър Филипс: „ Знам, че това са локални избори, тъй че не можете да преведете изцяло, само че вярно ли е от морална гледна то...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР