Снима Булфото, кадър Нова Тв, vbox7.comОбявиха новина за мъжа, който

...
Снима Булфото, кадър Нова Тв, vbox7.comОбявиха новина за мъжа, който
Коментари Харесай

Осъденият за убийството на Кристин може да не лежи до живот

Снима Булфото, кадър Нова Тв, vbox7.com

Обявиха вест за мъжа, който извърши грубо ликвидиране в българско село. Осъденият за убийството на 6-годишното момиченце Кристин от Сотиря може и да не лежи до живот. Върховен касационен съд е премахнал от решението на Бургаския апелативен съд частта " без право на подмяна ". Случаят е от преди 2 години, когато дребното сливенско село беше разтърсено от зверството на Мартин Трифонов.

6-годишната Кристин  е убита по изключително непосилен метод през лятото на  2019 година, в близост от вкъщи й в сливенското село Сотиря. Момичето е нападнато, откакто си купува сладолед от близкия магазин. Тялото й е открито в дере. Експертизите демонстрират, че Кристин е удряна с камък и е била подложена на гаври и мъчения. Детето издъхва в колата за спешна помощ, на път към локалната болница поради тежките черепно-мозъчни контузии.

За убийството е арестуван 21-годишният Мартин Трифонов, също от Сотиря. Полицаите го търсят в продължение на 24 часа. При ареста го раняват поради оказана опозиция. Убийството провокира голям брой митинги с искане за най-тежкото наказване.  Мартин Трифонов получи общо три обвинявания - за ликвидиране по изключително непосилен за жертвата метод, за обезчестяване и за блудничество.

Точно две години след убийството, от присъдата на Мартин е отстранена частта „ без право на подмяна ”. Решението е дефинитивно. Това значи, че наказаният за убийството може да не излежи доживотната си присъда, при положително държание.

„ Искам срещата с министерството на правораздаването и да се отговори какво се случва с българското правораздаване. Защо се намаляват присъдите на убийците, за какво не се ползва оптималния период на присъда за ликвидиране? Докога ще сме очевидци на опрощение на убийците? Моето Криси беше убито на 6 години, не можа да пристъпи учебния предел, а не е единствено тя ”, сподели бабата на Кристин  - Милка Георгиева.

Почерненото семейство изиска среща с министъра на правораздаването. В събота ще бъде осъществен помен в памет на дребното момиченце в Созопол, написа nova.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР