Снеговалежите бяха последните изяви на отиващата си зима. Предстои едно

...
Снеговалежите бяха последните изяви на отиващата си зима. Предстои едно
Коментари Харесай

Синоптик разкри какво ни чака

Снеговалежите бяха последните изяви на отиващата си зима. Предстои едно трайно покачване на температурите. До края на месеца ни чакат температури от 22 до 27-28 градуса. Времето ще бъде динамично с чести превалявания ", прогнозира синоптикът Петър Янков в студиото на  " България заран ". 

По думите му празниците у нас ще стартират с превалявания в крайните западни региони. 

" На 23-24 април ще има превалявания основно в Добруджа, само че ще има и доста слънце. На 24 април основни превалявания ще има основно в планините. Повече превалявания ще има на 25 април в Югозападна България, където ще има и гръмотевични стихии, които ще продължат до следобяд на 26 април ", добави синоптикът.  

" Температурите към този момент трайно ще се покачват и даже минималните ще бъдат позитивни. Средно сланите съществуват до 20-25 април. Сега до края на месеца може да има в Западна България, само че те ще бъдат краткотрайни ", уточни Янков пред Bulgaria ON AIR.

И заключи, че пролетта е по-хладна и април се държи като март, само че след топлата зима е естествено пролетта да бъде по-хладна и с по-чести превалявания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР