Снегът тази година не е толкова много у нас, но

...
Снегът тази година не е толкова много у нас, но
Коментари Харесай

Няколко съвета за безаварийно зимно шофиране

Снегът тази година не е толкоз доста у нас, само че пътните условя на доста места в страната са си зимни. С риск да прозвучим тривиално, ще ви напомним някои съществени правила, които в случай че се съблюдават ще създадат шофирането ви през зимата надалеч по-приятно и безаварийно.

Проверявайте налягането в гумите. Препоръчваме то да е с една десета под това, указано от производителя.

Огледайте педалите на колата. Ако по тях има лед, останал от обувките ви, то това е причина за ПТП.

Адекватната оценка на вашите благоприятни условия зад кормилото е от огромно значение. Не ги надценявайте.

Даже температурата на въздуха да е +7 градуса по Целзий, знайте, че в усойните места ледът не се е стопил.

Важни параметри при шофирането през зимата, без значение от пътната настилка, са по-ниската скорост и съобразената отдалеченост.

Правете най-малко внезапни придвижвания - ускорението, прекъсването и престрояване от лента в лента би трябвало да стават оптимално гладко.

При рисково прекъсване не забравяйте да погледнете в огледалото за назад виждане. Колата зад вас може да не е на нужната отдалеченост.

ABS-ът не редуцира спирачния път при заледени сектори. Тази система просто оказва помощ за по-добър надзор на колата по време на прекъсване.

Винаги пътувайте с задоволително гориво в резервоара и с дебели облекла, без значение, че парното в колата ви е чудесно.

Почиствайте добре стъклата на автомобила от лед и сняг, преди да потеглите на път. Видимостта е от огромно значение, изключително при по-тежки метеорологични условия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР