Снайперистът, впечатлил с уменията си военни от НАТО: Аз съм

...
Снайперистът, впечатлил с уменията си военни от НАТО: Аз съм
Коментари Харесай

Снайперистът, впечатлил с уменията си военни от НАТО: Аз съм един обикновен войник

Снайперистът, впечатлил с уменията си военни от НАТО: Аз съм един елементарен боец 39-годишният ефрейтор Крум Хаджипетков е снайперист и е в редиците на българската войска от 10 години. През август е удивил военнослужещи от Германия, Италия, Финландия, Швеция с точния си мерник. Прави рекорден прецизен изстрел на 1,5 км с пушка, подпряна на раницата му и с една ръка.
 
Ефрейтор Хаджипетков споделя, че изстрелът осъществил след формалния завършек на съревнование в американската база покрай Нюрнберг, Германия. " Успях да осъществявам попадение с оръжие на различен снайперист - от финландската войска. Стрелях с неговото оръжие и съумях да уцеля целта, която е с размери 50 сантиметра на метър. Успях да уцеля от километър и половина. Само аз съумях да осъществявам подобен изстрел на това съревнование ", споделя той. И добавя, че изстрелът не е неосъществим, а просто доста сложен за осъществяване.
 

" Стрелям от доста дребен, постоянно съм се подготвял. Нямам специфична подготовка за подобен изстрел. Просто съм подготвил  себе си за такива неща и за мен не е мъчно ", безапелационен е Хаджипетков.
 
На въпрос, в случай че би трябвало да повтори изстрела, какъв ще е резултатът и ще успее ли още веднъж, снайперистът изрази убеденост, че може да го направи. " Но действително би трябвало да имам оръжие от сходен вид, екипировка. Изисква се доста техника за пресмятане, уместно място ", добавя той.
 
След като се върнал от Германия, доста хора му засвидетелствали почитание и внимание. " Аз доста се зарадвах, безпределно признателен съм и благополучен, че съумях да стопля сърцата им. Но персонално за себе си аз съм един елементарен боец, не се имам за нищо повече ", споделя ефрейтор Хаджипетков и добавя, че  този триумф по никакъв метод не го е трансформирал и няма да го промени.-->
 
Снайперистът желае да продължи да се развива в същата тенденция: " Аз като снайперист не мога да раста в чин, мога да бъда само ефрейтор, само че за мен това не е значимо, аз не желая да раста в йерархията, за мен е значимо да раста в самата компетентност снайперист и след време се надявам да имам шанса да образовам младите, които да наследят нашия профил, по този начин да се каже ". Ефрейтор Хаджипетков желае да работи за имиджа на българската войска, за страната.
 
Той е подел и благородна идея - да оказва помощ на деца с церебрална парализа. " Войнският дълг има доста измерения, за мен това е войнски дълг - да се опитам да оказа помощ на тези деца, да подвигна духа в тях, да им дам кураж, с цел да се усещат пълноценни. Това желая да направя ", споделя той.
 
В живота " най-трудната цел ", която може един мъж " да уцели ", е сърцето на обичана жена, която би желал да завоюва, счита военнослужещият.
 
" Това за мен може би е най-трудната цел, която аз мога да уцеля. Или да пропусна даже, в случай че тя не ми даде късмет да го направя ", добавя той.
 
Цялото изявление на Христо Христов с ефрейтор Крум Хаджипетков чуйте в звуковия файл
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР