Смятаният за фаворит в група А отбор на Уругвай постигна

...
Смятаният за фаворит в група А отбор на Уругвай постигна
Коментари Харесай

Уругвай с трудна минимална победа срещу Египет в края

Смятаният за любимец в група А тим на Уругвай реализира доста сложна победа с гол в края на мача против Египет в петък.

В състава на " фараоните " липсваша мегазвездата и голмайстор на Висшата лига Мохамед Салах, който треньорът Ектор Купер явно избра да резервира за идващите мачаове.

Единственото попадение бе дело на централния бранител на южноамериканците Хосе Хименес в 89-ата минута. Преди това Луис Суарес и Едисон Кавани пропуснаха няколко положения, до момента в който Египет най-вече се защитаваше.

Първите положения за " урусите " пристигнаха чак в 23-ата минута на срещата, когато първо Кавани насочи мощен удар от двайсетина метра, след който топката се насочи към левия ъгъл на вратата на Ел Шенави. В последния миг обаче защитник подложи главата си и почисти в корнер.

След центрирането от него капитанът Диего Годин отклони с глава към далечната греда, където Суарес направи очевиден пропуск и от дребното наказателно поле не съумя да оцели вратата. Това бяха и най-интересните моменти през първото полувреме.

Още при започване на втората част нападателят на Барселона направи втори пропуск. Оставайки очи в очи с египетския вратар Ел Шенави, Суарес стреля от близко в крайници му.

В 73-ата Суарес пропиля трета стопроцентова опция. Бившият голмайстор на Ливърпул още веднъж получи ужасно извеждащо подаване от Кавани, след което излезе самичък против Ел Шенави. Този път Суарес опита да мине около вратаря, който протегна ръка и прибра топката от краката на противника.

В 84-ата минута Суарес смъкна с глава към Кавани, който нанесе страховит удар от въздуха от границата на наказателното поле, само че Ел Шенави прояви котешки инстикт и съумя да избие топката с една ръка.

В 88-ата минута страховит удар на Кавани от фаул срещна гредата, след което никой от четиримата играчи на Уругвай, оказали се наоколо, не съумя да я довкара.

В идната минута южноамериканците въпреки всичко стигнаха до победното попадение. Санчес центрира от свободен удар отдясно на наказателното поле, а Хосе Хименес засече с глава и прати топката в десния ъгъл на вратата.

Така, Уругвай се изравни по точки с домакина Русия, който заема първото място в група А с помощта на головата си разлика след разгрома на откриващия мач против Саудитска Арабия с 5:0.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР