Смятаме, че в рамките на 2 седмици ще спаднат на

...
Смятаме, че в рамките на 2 седмици ще спаднат на
Коментари Харесай

Проф. Балтов: На 50% ще спаднат новозаразените в рамките на 2 седмици

Смятаме, че в границите на 2 седмици ще спаднат на 50% случаите на новозаразените. Това съобщи пред Българска национална телевизия шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов. По думите му повдигането на коефициента от суровост от 48 на над 70% е задоволително за намаление на случаите и понижаване на смъртността.
" Наложи се да се увеличи тази суровост и да се вкарат спомагателни ограничаващи ограничения и една от тях е точно младежите да бъдат лимитирани в тяхното свободно придвижване, тъй като милион и 200 хиляди ще имат по-малко връзка между тях и по този метод ще спрем циркулацията и предаването в фамилиите и в общите колективи ", сподели проф. Балтов.
 Проф. Балтов: Няма смисъл от цялостен локдаун сега Проф. Балтов: Няма смисъл от цялостен локдаун сега
Няма смисъл от цялостен локдаун сега. Достатъчно е да съблюдаваме ограниченията, които са въведени, с цел да живеем естествен живот, само че кривата на...
Директорът на " Пирогов " сподели, че системата е извънредно натоварена, лекарите са на лимита на силите си и поради дългите наряди, пораждат и неточности и не би трябвало да се позволява свръх натегнатост и неспособност за съответно лекуване на всички пациенти.
" Искам е да дадем глътка въздух на системата на опазването на здравето и да се разреши на нашите сътрудници да видят, че ние стоим зад тях и желаеме да забележим, че нещата в действителност олекват за лекарите, които работят в Коронавирус отделенията ", акцентира проф. Балтов.
Той изрази вяра след 3 седмици от въвеждането на по-строгите ограничения смъртността да е намаляла доста. 
Относно празнуването на 8 декември, Балтов счита, че младежите са осъзнали рисковете и няма да вършат огромни събирания, които да провокират проблеми по-късно. 
 Проф. Асен Балтов: Във всички закрити пространства би трябвало да се носят маски Проф. Асен Балтов: Във всички закрити пространства би трябвало да се носят маски
Затягане на анти-COVID ограниченията ще предложи на Националния действен щаб шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов. Това съобщи той в еф...

Той напомни, че има и прогрес във имунизациите и безусловно след Нова година ще стартира и процесът на имунизацията. Така че мисля, че хубавите неща предстоят, сподели Балтов.
По думите му процентът на невярващите, че има ковид е намалял от 45 на 20%. Той се надява, че когато хората видят, че има резултат и от тези ограничения, ще осъзнаят, че лекарите са били прави.
Темата продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР