Смятаме, че са екологични, че помагаме с тях на природата,

...
Смятаме, че са екологични, че помагаме с тях на природата,
Коментари Харесай

Изкуствените елхи тровят до рак, помагат на К19

Смятаме, че са екологични, че оказваме помощ с тях на природата, с цел да не бъдат сечени същинските елхи, само че изкуствените са рискови за нашето здраве. Поради неналичието на стандарти за токсичност, каквито да вземем за пример съществуват за мебелите, коледно-новогодишните дръвчета влизат в домовете ни, че и в образователните и даже в здравните заведения без надзор. Едно от отрицателните им въздействия обаче е тъкмо върху имунната система, по този начин уязвима във времената на несекваща 2-годишна пандемия. На тематиката за изкуствените елхи сме посветили нашия лайфхак през днешния ден.

Много от сякаш екологичните дръвчета са богати на формалдехид, само че за разлика от шкафовете, диваните, масите, няма кой да ги ревизира за това. Въпреки неналичието на правила, учените ревизираха и тази година изкуствени елхи.

И откриха, че изключително внасяните от Китай и от страни като Тайланд и Виетнам, или от другаде по документи – някои даже са и български де юре, само че също от Далечния Изток де факто, не просто бъкат от отровното вещество, само че това постоянно стига до 30 пъти над допустимото ниво.

Канцерогените им не са нездравословни единствено за имунитета, за дишането, за очите, само че даже за.... половата система.

Престоят на такава елха би трябвало да бъде скъсен до най-малко вкъщи, а вярното предпазване е колкото се може по-дълго на балкона или в градината, според дали живеете в блок или къща. Ако изкара там 20 дни, формалдехидът на изкуствената елха безусловно изветрява и престава да бъде рисков за хората у дома. Така, в случай че следващата година купите такова дръвче в края на ноември, ще бъдете тъкмо в точния момент за 20 декември, когато по нашата традиция би трябвало да бъде украсена елхата.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР