Смятаме, че продавачите са най-ценният ни и много уязвим актив

...
Смятаме, че продавачите са най-ценният ни и много уязвим актив
Коментари Харесай

eBay отложи с месец таксите за търговци заради пандемията

Смятаме, че продавачите са най-ценният ни и доста уязвим актив във времената на пандемията, сподели Иля Кретов, общоприет управител на " Глобални пазари с висок капацитет за развиване " в еВау. Стремим се да ги подкрепим и да облекчи риска, с който се сблъскват

© Капитал eBay разгласи ограничения в поддръжка на търговците в платформата поради пандемията. Повечето от тях са дребни и междинни компании, които работят в изискванията на неустановеност.

Месец пролонгация за таксите

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Плащането на множеството такси за продажба от клиенти на онлайн магазина се отсрочва с 30 дни, в случай че дават отговор на избрани условия. Мярката обгръща таксите за включване в платформата, за надграждане на листването (която е опционална), за неговото промотиране, както и таксата върху крайната стойност, която варира съгласно продуктовата категория. Таксите за обработка на заплащания няма да бъдат разсрочвани, доколкото са свързани с трети сътрудници.

Всички тези такси стават дължими и изискуеми откакто интервалът на отсрочката завърши. Молби по мярката се подават до 10 април.

Без смяна в рейтингите

Временно няма да бъде понижаван рейтингът на търговците в платформата, чиито продажби спадат поради пандемията. Тази мярка ще е годна за три месеца - от 20 март до 20 юни.

Рейтингът зависи от историята на продажбите им - връзката с купувачите, времето и таксите на доставките, съблюдаване на стандартите за осъществяване. Той директно въздейства върху репутацията на продавачите, видимостта на техните продукти, т.е. върху продажбите.

Ако през въпросния интервал успеваемостта на продавача се усъвършенства, рейтингът ще бъде повишаван. Условията важат както за самостоятелни, по този начин и за групови клиенти на платформата.

Освен това от eBay поучават продавачите, в случай че краткотрайно не могат да извършват поръчки, да превключат магазините си в режим на почивка и да уведомят за това евентуалните си купувачи.

Кой остава отвън програмата

Програмата в частта за таксите няма да е годна за продавачите, чиито сметки са под минималните условия на стандартите за успеваемост. Дали ще могат да се възползват от нея зависи и от историята на заплащанията им, и от това от какъв брой време работят с нея. Евау си резервира правото да ограничи общия размер на таксите, отговарящи на изискванията за разсрочване по програмата.

Платформата улеснява финансово и приема на нови членове. Тя ще даде на бизнесмени опция да получат безвъзмезден достъп до абонамента за eBay Store. Преди това обаче те би трябвало да преминат през общоприетия развой на асортимент по програмата за бизнес развиване на eBay. За задачата би трябвало да подадат заявление.

Мотивите на еВау

" Основният фокус на eBay в България е развиването на износа на дребните и междинните предприятия ", сподели Иля Кретов, общоприет управител на " Глобални пазари с висок капацитет за развиване " в еВау. Мнозина са затрупани от поръчки и се борят със затворени граници, понижени и закъснели доставки поради пандемична обстановка, която се трансформира бързо.

" Смятаме, че продавачите са най-ценният ни и доста уязвим актив във времената на пандемията. Стремим се да ги подкрепим и да облекчи риска, с който се сблъскват сега, да минимализираме финансовите им загуби и да запазим ефикасната екосистема на платформата ", прибавя той

От еВау отхвърлиха да разясняват размера на таксите, които ще бъдат отсрочени в световен мащаб и за България, като се обосноваха с вътрешната си политика.

Мащабите на търговията

В еВау има 1.4 милиарда листнати продукта на вниманието на 183 млн. евентуални купувачи по данни за последното тримесечие на 2019 година През интервала оборотът в платформата е 2.2 милиарда $.

Сред търговците има над 10 000 от България съгласно последните обществени данни, които са от 2018 година За въпросната година те са продали над 3 млн. артикули. На всеки 9 секунди в платформата е осъществен артикул от български търговец или производител. Продадени са над 1 млн. облекла, 700 000 артикули за дома, 600 000 авточасти, 350 000 продукта на електрониката, 240 000 колекционерски артикули, 170 000 начин на живот произведения. От продуктите 123 000 са тениски, 25 400 - артикули срещу стареене, 10 000 - артикули на билкова основа.

Износът е към 12 страни. С главен дял в продажбите от България са Съединени американски щати, Англия и Германия, следвани от Италия, Франция и Канада.

Практиката сочи четири разнообразни вида търговци в платформата: " от физически магазин до световен магазин ", на " нишови артикули ", " аутлет " - продаващи остарели сбирки, и търгуващи единствено онлайн.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР