Смятаме, че е навременна мярка ограничаването на заведенията и спирането

...
Смятаме, че е навременна мярка ограничаването на заведенията и спирането
Коментари Харесай

Проф. Радка Аргирова: Изключително рано е да се махне зеленият сертификат. Пикът на Омикрон предстои

Смятаме, че е навременна мярка ограничението на заведенията и прекъсването на децата. Това разяснява вирусологът проф. Радка Аргирова.

Медиците, които са на пост, се усещат с понижени сили и качества да се борят с по-тежките недоволства. Но към този момент мисля, че проектът върви добре, уточни тя.

Наблюдаваме по какъв начин се развиват нещата, знаем доста добре, че хората, които се разболяват с ваксини, излъчват доста по-малко вирус и са доста по-слабо заразни от неимунизираните, които популяризират вируса, изясни тя.

Има за какво да се имунизираме, идващите обстоятелства са, че имаме огромна смъртност и в пъти е по-ниска смъртноста в страните с високо имунизационно покритие - Израел, Португалия, Дания. Да, имаме хора, които се заразяват и след бустера, само че болестта протича леко и минава бързо. Ваксинираните излъчват доста по-кратко време вируса от тези, които не са имунизирани. От това е подбудено намаляването на карантината, напомни тя.

Третата доза се апликира три до шест месеца след втората и хората съблюдават това. Увеличава се титърът на антителата и защото омикрон се разграничава от предшестващите разновидности, то нарасналият титър съумява да се препори все пак с омикрона и то в доста по-голяма степен, в сравнение с в случай че я нямаше бустерната доза, изясни Аргирова.

Мангъров мисли, че няма никакво значение третата доза, отхвърля имунизацията и имунизацията. Той счита, че всеки ще добие натурален имунитет след среща с вируса. Не мисля, че е по този начин, изясни Аргирова.

В един отчет съществува възпиране и не по този начин оптимистичен звук за използването на имунизациите, напомни професорката.

Премиерът счита, че с всички би трябвало да се беседва, колкото и някой да мисли друго от другите. Нашата концепция се концентрира върху това да прегледаме националните числа в лицето на националния портал, данните от Министерство на здравеопазването, данни от обособени здравни заведения, данни от изпълнителната организация по медикаментите, съобщи съветничката на премиера Кирил Петков.

Изключително рано е да се махне зеленият документ, отсече Аргирова на въпрос дали няма да последваме други страни като Англия и Израел.

Сертификатът за антитела остава, има няколко аргументи и едната от тях е, че когато въведохме проучването на антителата, към този момент беше казано, че човек може да получи достъп до заведения, в случай че покаже документ, че е прекарал Коронавирус. Много хора нямаха подобен документ и излизаха като дискриминирани, уточни Аргирова.

Пикът на Омикрон следва и ще е малко по-рано от средата на февруари. Според мен и му се вижда краят, тъй като задоволително доста разновидности набра вирусът, с които да се постарае да оцелява и да се приспособи към нас. Той ще продължава като индивидуален вирус и до края на май ще приключим с Омикрон, само че това ще важи за страни с високо имунизационно покритие. При нас това ще стане до края на годината, счита тя.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР