“Смятам, че това управление е преходно. То се опитва да

...
“Смятам, че това управление е преходно. То се опитва да
Коментари Харесай

Политически психолог: Всеки субект, който прави промяната, в един момент изгаря

“Смятам, че това ръководство е преходно. То се пробва да трасира пътя към един нов политически модел. Винаги субектът, който прави смяната, в един миг нагледно казано “изгаря “. “, сподели в изявление на БНР политическият психологът доктор Иван Иванов, учител във ВТУ:

“Усещането ми е, че това държавно управление би трябвало да наложи нов информационен модел и метод на взимане на решения. Но цялата полифоничност, която има вътре – виждаме по какъв начин се назначават и фрагментите в разнообразни организации, прави го всяка партия.

Смятам, че държавното управление ще си слага цели от 3 или 6 месеца всякога, които би трябвало да реализира, а те ще бъдат оцеляване на фона и на рецесията, която имаме. Очаквам предварителни парламентарни избори. Мисля, че таванът на това държавно управление като ръководство са локалните избори, които са след към две години. “

Правителството

“Новото държавно управление беше заченато въз основата на отказване на един модел на ръководство в продължение на 10 години. Партия ГЕРБ беше архитектът на този модел. Този модел се изчерпа от позиция на единоначалието.

Още Иван Хаджийски споделя: “Българинът обича мощната ръка “, мощен човек, който да взима решения. Този модел е надълбоко заложен в нашия архетип. С идването на пандемията хората генерираха яд. Имаше амортизиране на политическия модел и политическия материал в лицето на един и същи фигури, които просто биваха сменяни. В този смисъл беше естествено да чакаме ново ръководство. “

Коалицията

“За разлика от предходни обединения, които сме имали, които бяха най-много с три субекта, тук имаме четири. Освен това те не са равностойни като брой участници в ръководството, само че по този начин или другояче имаме най-различни персонажи.

От една страна са хора като Бойко Рашков, Корнелия Нинова, Стефан Янев – с управнически опит. От другата пък имаме министър на културата, Божидар Божанов, който се ангажира с електронното ръководство, министърът на земеделието, които са напълно друг типаж.

Големият въпрос тук е когато съберете толкоз разнолики хора, освен като представители на разнообразни партии, а и като отношение към това, с което се захващат, до каква степен можеш да създадеш консолидиран управнически екип.

На фона на всичко това виждаме и държанието на премиера Петков, който е цялостна диаметралност на демонстрираното от предходния министър председател, той е демократичен и демократично насочен.

Можем да чакаме една по-отворена информационна коалиция, само че пък има и риск да се стигне до безпорядък и комплициране. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР