Смятам, че последна грижа на президентството е какъв иска да

...
Смятам, че последна грижа на президентството е какъв иска да
Коментари Харесай

Весела Лечева: Не съм в казуса на Кирил Петков, заявила съм желание да изляза от всички УС

Смятам, че последна грижа на президентството е какъв желае да стане Радостин Василев. Това сподели в изявление за предаването „ Защо, господин министър? “ с водещ Мария Цънцарова служебният министър на спорта Весела Лечева.

 

Коментарът е във връзка абсурда към избора на ръководител на парламентарната Комисия за младежта и спорта. „ Продължаваме промяната “ предложи за поста Радостин Василев, някогашен министър на спорта, който се отдели от партията на Слави Трифонов „ ИТН “. От Политическа партия упрекнаха президентството в интервенция в разпределението на парламентарните комисии и Движение за права и свободи, че спомага за това. Причината била, че Василев е подал сигнал против Лечева за спор на ползи.

 

„ Мога да кажа като общо чувство, че това беше една  евтина сюжета на пиеса, която се представяше на публиката за едни хора да станат звезди и национални герои чрез сходни интриги “, съобщи Лечева. Тя е безапелационна, че няма другари в Движение за права и свободи.

 

По думите ѝ парламентарната спортна комисия би трябвало да се занимава с проблемите към финансирането на спорта в България. Служебният министър счита, че у нас има тревожни трендове и се базира на проучване на „ Евробарометър “. Данните от него сочат, че 61% от българите изобщо не спортуват. Според служебния министър една от аргументите е неприятното ниския бюджет на Министерството на младежта и спорта. „ У нас се отпускат по 2,5 евро на година глава на човек за спорт, а Холандия – близо 300 евро. Комисията може да се занимава с това “, счита Весела Лечева.

 

В отговор на обвиняванията на Радостин Василев

Сигналът на Радостин Василев против служебния министър на спорта е, че тя не е не е напуснала четири сдружения с нестопанска цел, където е представляващ или член на директорски орган. Също, че е предложила на Министерския съвет да отпусне 3 млн. лева на една от тези федерации.

„ От февруари месец бях определена за ръководител на Българския стрелкови съюз, откакто бях назначена за длъжностен министър, започнах всички нужни дейности, които са написани в закона, с цел да предотвратят спор на ползи “, разгласи служебният министър.

Тя обаче не отхвърля, че името ѝ попада в ръководството на съюза в Търговския указател. Причината била, че не е свикано Общо заседание, което да я освободи от поста.

 

„ Имам своята молба и заявление, което се изисква по закон – в границите на един месец да подхваща всички дейности, с цел да избегна спора на ползи “, посочи тя.

 

На въпроса дали този проблем не е като този с отхвърли от канадско поданство на Кирил Петков, преди да стане длъжностен министър на стопанската система, тя отговори „ доста са разнообразни въпросите “.
 
Лечева изясни също, че е предложила 3 млн. лева да се дават не на Българския стрелкови съюз, а на Националната спортна база, която стопанисва 20 спортни обекти и бази.

 

Все още никой от прокуратурата не я е потърсил, тя твърди, че не се тормози от инспекция.

 

Другарска рецензия към Българска социалистическа партия

Весела Лечева е дълготраен член на Българска социалистическа партия. Наскоро поради нейна рецензия към партията социалистите желаеха от президента Румен Радев да спре да се меси в партийния им живот.

 

Тя разкритикува поддръжката на Българска социалистическа партия за връщането на хартиената бюлетина.

 

„ Още до момента в който бях в тясното управление на партията, на пленум беше изразено безпокойство, че машините може да попречват нашите хора. Още тогава имахме поръчки, че нашите хора са интелигентни. Те боравят с всички мобилни устройства без никакъв проблем. Достатъчно е да подходим по-отговорно, да ги осведомяваме по какъв начин се случва този развой “, разяснява Лечева.

 

На нея ѝ прави неприятно усещане, че за неприятните резултати на избори постоянно се търси някаква друга причина и в никакъв случай не в самото управление на партията. 

 

„ Аз съм изразявала доста ясно своите позиции във връзка с управлението – тежките политически неточности, които се направиха в последните две години и които ни отредиха второстепенна роля в парламентарния в политическия живот. Това е най-тежкото обвиняване към управлението и към Корнелия Нинова (…) Отговорност се поема с оставка “, сподели в умозаключение Весела Лечева.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !
 
 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР