Смятам, че изпълних своя дълг, сигнализирах и дадох възможност на

...
Смятам, че изпълних своя дълг, сигнализирах и дадох възможност на
Коментари Харесай

Ваклин не иска да говори за неща, които може би са омръзнали на хората

Смятам, че изпълних своя дълг, алармирах и дадох опция на институциите да работят. А що се отнася до доказателствата и дали са пропукани и негодни, това съдът го преценя и той реши, че са задоволителни. За голямо страдание казусът се трансформира в медиен, политически, а той е чисто престъпен – това е нещо, за което скърбя. Това съобщи строителният бизнесмен Александър Ваклин, който е главният очевидец по делото против Десислава Иванчева и Биляна Петрова.
Предприемачът беше безапелационен пред Нова телевизия, че не е давал 14 000 евро хонорар на другия някогашен кмет на " Младост " Петко Дюлгеров и изясни, че СРС-тата, които били " оповестени в един уебсайт ", показвали по какъв начин парите са желани като хонорар за ходатайство по подкупа. И отхвърли, че " желалата рушвета " Десислава Иванчева в един миг в действителност почнала да не си желае подкупа от 70 000 евро, с който в последна сметка беше хваната.
Относно това " светнала ли е " Иванчева, Ваклин акцентира, че експертизата била качена в интернет и там пишело кой какъв брой е " намазан " с флуоресцентно вещество. Той не пожела да влиза още веднъж в пояснения за неща, които " може би са омръзнали на хората ". Съответно не беше запитан и по отношение на приходите му и дали в действителност има задоволително декларирани пари, с цел да даде рушвет от 70 000 евро – тематика, на която Actualno.com в детайли обърна внимание.
По думите на Ваклин, отбраната на двете е употребила всички вероятни похвати, с цел да прави пиар акция. Той дефинира казусът като доста сериозен тест, тъй като имало доста малки врати, през които упрекнати в корупция могат да се измъкнат. " Чисто човешки разбирам тежестта на присъдата, само че законодателят по този начин е решил – че такива действия, против цялото общество, тъй като корупцията е действие против цялото общество, би трябвало да бъдат осъдени със съответната суровост. Тези присъди чисто човешки стряскат и мен, само че това е решил законодателят ", посочи Ваклин.
Защитни тези
Странното е, че Иво Хинов е арбитър с доста висока правна подготовка, а тази присъда стои в близост 15 км настрана от него. Това сподели пред bTV юристът за някогашния заместител кмет на регион " Младост " Биляна Петрова и някогашен правосъден министър - Емануил Йорданов.
По думите му присъда от 20 години се дава при ликвидиране на няколко души. Досъдебното произвеждане по този развой може да се даде учебник за професионални нарушавания, което да се даде на студентите от юридическия факултет, счита още Йорданов. Той посочи, че в претекстовете си за присъдата на Петрова е посочено наличието ѝ на две срещи с Иванчева. Т.е. тя получава по 7,5 годни затвор за всяка среща, а Петрова не е получила и един евроцент.
. Йорданов напомни и че неоправдателна присъда не може да се издаде само въз основа на доказателства, събрани от СРС и добави, че записите са извънредно неразбираеми.
Юристът и някогашен министър на образованието Даниел Вълчев също настоя, че би трябвало да има съизмеримост сред закононарушение и наказване и, че не може законодателите да се поддават всякога на публичен напън за едно или друго нещо, в случай че това не е оправдано. И подсети, че няма по какъв начин да бъде изработен закон, който да обхване всички вероятни образци и аспекти от живота, само че и че за корупция има 50-100 присъди за корупция, които са доста дребни. Да не стане по този начин, че гледаме 3 жилището, а да изчезнат 2-3 милиарда лв. , предизвести още Вълчев.
Далеч по-афектиран беше някогашният пиар на " Младост " Петър Кърджилов. Според него, " демокрацията и справедливостта в никакъв случай не са били толкоз застрашени и опорочени. " Кърджилов е уверен, че " този арбитър е бил съществено натиснат от най-силните хора, в окупираната от персонални ползи, държавна власт. " Бившият пиар на " Младост " напомни, че разминаването в хипотетичните суми за откуп е чутовно. Кърджилов посочи, че преди година и половина Александър Ваклин е завел дело против него за клюка, само че заради неплатена държавна такса и неконкретизиране на изказванието си делото не е тръгнало. Кърджилов го прикани да възобнови делото, с цел да потвърди, че е част от проведена незаконна група .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР