Смятахме, че омразата към ГЕРБ е тази, която сплотява тази

...
Смятахме, че омразата към ГЕРБ е тази, която сплотява тази
Коментари Харесай

Сачева: Смятахме, че омразата към ГЕРБ сплотява ПП

" Смятахме, че омразата към ГЕРБ е тази, която сплотява тази коалиция, само че се оказа, че те се ненавиждат между тях и то извънредно доста сподели пред публицисти в Народното събрание Деница Сачева, някогашен обществен министър и народен представител от ГЕРБ-СДС.

" Учудваме се по какъв начин една коалиция, която твърдеше, че има нулева приемливост към корупцията, няколко месеца по-късно се разпада с взаимни обвинявания в корупция, уточни тя пред публицисти в Народното събрание.

По думите й опозицията не е срещу увеличението на пенсиите. Не е ясно обаче от къде ще дойдат парите, обезпокоена е Сачева. Тя напомни, че в бюджета на Национален осигурителен институт една огромна част от парите идват от налозите, а не от осигуровките на хората.

" Политическа неистина е, че нашата политическа партия не желае да усилва пенсиите. Напротив, тъкмо противоположното. Това е видно от последното ръководство на господин Борисов, когато минималната пенсия беше вдигната със 170 лева, а междинната пенсия за 4 години набъбна с съвсем 200 лева Разликата обаче е, че ние постоянно сме били виновни освен към пенсионерите, а и към хората, които работят и които със своите налози обезпечават на процедура изплащането на пенсиите.

В бюджета на Национален осигурителен институт една огромна част от парите идват от налозите, а не от осигуровките на хората. Това, на което ние остро се противопоставяме сега, е фактът, че не е ясно от кое място ще дойдат парите за увеличението на пенсиите. За тази година те се плануват от Плана за възобновяване и резистентност. Независимо от това какво споделят ръководещите, числата са доста ясни.

Балансът се обезпечава от упования 1 милиарда от Плана за възобновяване и резистентност, които даже не се знае дали ще дойдат до края на годината. За 2023 средствата, които са нужни са в размер на 3.7 милиарда лева,. 2024 година в размер на 4.2 милиарда лева Нямаме ясна тригодишна прогноза от кое място ще дойдат тези доходи ", сподели Сачева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР