Очертават се нови загуби на работни места в Wilko, тъй като сделката за спасяване на Putman се проваля

...
Смята се, че транзакцията е пропаднала поради централните разходи, свързани
Коментари Харесай

Смята се, че транзакцията е пропаднала поради централните разходи, свързани с поемането на инфраструктурата на веригата.

Изпълнителен директор на дребно, близък до ситуацията, каза той очакваше, че PwC сега ще се опита да сключи споразумение със собственика на Poundland за разтоварване на около 100 магазина.

Въпреки това, както при отделна сделка, при която 51 обекта на Wilko бяха продадени на B&M European Value Retail, беше не е ясно дали персоналът, който работи в тези магазини, ще бъде част от транзакцията.

The Range, друг търговец на дребно със стойност, е в напреднали преговори за закупуване на марката и онлайн активите на Wilko.

The провалът на преговорите с г-н Путман след седмици на преговори ще дойде като горчив удар върху надеждите, че хиляди членове на 12 500-те служители на Wilko преди администрацията могат да бъдат спасени.

PwC вече обяви около 1600 съкращения откакто семейната верига изпадна в несъстоятелност миналия месец.

Прочетете повече от бизнеса:

Фирмите в несъстоятелност са изправени пред репресии при правителствени промени

< p>Г-н Путман, чийто финансов поддръжник, Gordon Brothers, наскоро се оттегли, се опита няколко пъти да промени сделката.

Още миналия четвъртък той беше близо до подписване на сделка за поемане на повече от една четвърт от магазините на Wilko.

Сега това означава, че броят на работните места, които сега изчезват, може да представлява по-голямата част от уебсайта на Wilko, с изключение на появата на друг кандидат.

Вътрешен човек каза пред Sky News миналата седмица, че PwC е била заета със запазването на възможно най-голяма част от работната сила на Wilko през месеца след фалита му, в контекста на задълженията си за максимизиране на стойността за кредиторите.

PwC отказа коментар, докато г-н Putman не можахме да бъдем открити за коментар.

Wilko - собственост на семейството Уилкинсън от десетилетия - търсеше външни инвестиции от месеци, търсене, което придоби по-голяма спешност преди четири седмици, когато PwC беше официално назначен за администратор.

Създадена от семейство Уилкинсън през 1930 г., веригата продава стоки за дома и градински мебели на намалени цени.

Както много улични търговци на дребно, тя е засегната от инфлационен натиск и предизвикателства пред веригата за доставки .

През последните месеци се опитваше да финализира доброволно споразумение на компанията (CVA) - механизъм, който щеше да задейства рязко намаляване на наемите в стотици магазини, но да избегне затварянето.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР