Смята се, че русалките са измислени същества. Първата история за

...
Смята се, че русалките са измислени същества. Първата история за
Коментари Харесай

Русалките - мит или реалност

Смята се, че русалките са измислени същества. Първата история за тях се появява в Асирия, към 1000 година прочие Хр. Те живеят най-вече в креативните творби, като изкуството и литературата.

Измислени или не - в Съединени американски щати имат през целия ден отдаден на русалките - 28 март.

Русалките съществуват под някаква форма на мит или легенда в съвсем всяка област на света. Най-добре познатата съвременна нимфа е от версията на Дисни, основана от Ханс Кристиан Андерсен – Малката нимфа.

Същество като нимфа не съществува в океана през днешния ден. Но има няколко действително съществуващи животни, около които се счита, че са се родили историите. Като морските крави да вземем за пример.

Легендата за съществуването на русалки е една от най-старите измежду мореплавателския фолклор, само че даже и най-пияния моряк не може да сбърка лицето на красива жена с това, на една морска крава.

Въпреки това тезата за произхода на мита за русалките от действително съществуващите морски крави, е одобрявана от мнозина. Когато това творение си поема въздух, то задържа главата си над водата и остава в изправено състояние за няколко секунди. От далечно разстояние главата му елементарно може да бъде объркана с човешка.

 Русалки

Друг фактор, на който би трябвало да се обърне внимание, когато се приказва за русалки, е неналичието на отчети за тях. Моряците най-вероятно са били надалеч по-заинтересовани от хубостта им, а сантименталният облик на русалката е бил много приветстван, действителен или не. Но не и в формалните документи.

От време на време, отблизо и надалеч, идва информация за открити русалки. Като да вземем за пример русалката от Фиджи. Тази подправена нимфа се състои от мъртъв бозайник, по всяка възможност маймуна в горната половина, зашит върху долната половина на огромна риба.

А спрямо класическият аспект на русалките, този е много объркващ. Това се прави само с търговка цел и предпочитание за внимание от избрани запалянковци.

Други митологични човешко-животински хибриди включват сатири, минотаври и кентаври.

Представата за русалката е, че тя е воден женски дух. Русалките са постоянно красиви и млади. Имат разпуснати, зелени коси. Когато ги късат, провокират наводнения. Изсъхне ли кожата им, умират.

Удавените девойки, убити и хвърлени в река или завлечени под вода от речния дух, стават русалки. Той е техен стопанин, само че скрито те го ненавиждат и от време на време оказват помощ на хора, с цел да объркат проектите му.

Вижте още:

- Открити мумии на русалки;

- Сънища за русалки.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР