Смята се, че Андрей Трошев е предупредил Кремъл за плановете

...
Смята се, че Андрей Трошев е предупредил Кремъл за плановете
Коментари Харесай

Пригожин го смяташе за предател, Путин го посочи за негов наследник: Кой е Андрей Трошев

Смята се, че Андрей Трошев е предизвестил Кремъл за проектите на Евгений Пригожин да извърши бунт. Шефът на " Вагнер " го е считал за изменник. Путин обаче го уточни за негов правоприемник, пише . Последно възмездие на Путин?

В края на август цялото управление на частната военна компания " Вагнер ”, отпред с нейния създател Евгений Пригожин, почина при съмнителни условия в самолетна злополука. Но това, че Пригожин е мъртъв, не попречи на съветския президент Владимир Путин да продължава да се пробва да го унижи, отбелязва уеб сайтът T-Online. Защото за правоприемник на “Вагнер ” Путин уточни мъж, на който Пригожин гледаше като на изменник.

" Вагнер ", само че с друго име 

Андрей Трошев е първият пълководец на “Вагнер ”, който дезертира по време на опита за бунт, когато Пригожин потегли към Москва. Смята се, че Трошев е предизвестил Кремъл за проектите на водача на частната военна компания. И въпреки в последна сметка Пригожин да се отхвърли от така наречен марш на справедливостта, Трошев изгуби доверието на своя началник и бе изхвърлен от “Вагнер ”. Сега обаче съветското Министерство на защитата го натовари със задачата да “сформира нови доброволчески отряди ” за войната в Украйна. 

Още след метежа Путин е обсъждал името на Трошев като възможен нов началник на “Вагнер ”, само че Пригожин се е противопоставил остро. След неговата гибел обаче, както и на дясната му ръка Дмитрий Уткин, няма какво да спре 61-годишния пенсиониран полковник. 

Армията, която Трошев ще управлява, няма да се назовава “Вагнер ”. В последните месеци Москва спря финансирането на паравоенната организация, а доста от бойците на “Вагнер ” бяха освободени или трансферирани в постоянните съветски въоръжени сили. По данни на украинските сили към този момент стотици някогашни бойци на “Вагнер ” се бият в региона на Бахмут, само че в този момент към този момент получават заповедите си от съветското Министерство на защитата.  

Кой е Андрей Трошев? 

Трошев има богат боен опит. През 1980-те той взе участие във войната в Афганистан. Награждаван е два пъти с медал “Червена звезда ” и е разгласен за “Герой на Русия ”. Вече под ръководството на Владимир Путин взе участие и във Втората чеченска война. След като се пенсионира от армията през 2012 година, Трошев продължава да служи на Кремъл, в границите на частната военна компания “Вагнер ” в Сирия. От 2013 година съветските наемници поддържат режима на Башар Асад в Дамаск и са упрекнати в осъществяването на редица закононарушения против човечеството. 

За дейностите му Путин удостои Трошев със званието “Герой на Руската федерация ” . Европейският съюз пък го включи в своя лист със наказания в края на 2021 година Англия също глоби Трошев с аргумента, че е директно забъркан в “престъпления против сирийското население ”. 

Освен че е предан към Путин, Трошев, също като съветския президент, е роден в Санкт Петербург. Информацията за възрастта му е спорна - съгласно някои източници “Сивокосия ”, както го назовават, е на 61 години, съгласно други - на 70. 

Основната цел - Бахмут

Британското разузнаване заяви, че стотици някогашни бойци на “Вагнер ” са трансферирани в региона на Бахмут, с цел да се бият за разнообразни проруски обединения. “Много от тях са осведомени с тази фронтова линия и локалната тактичност на ВСУ, защото са се сражавали в региона през предходната зима ”, пишат още от английското министерство на защитата.

Според източници в „ Телеграм “ задачата на Трошев ще е да координира техните дейности с съветските управляващи.  Дали военният опит на Трошев ще помогне на съветските войски към Бахмут, където украинската войска е в нахлуване, е противоречиво, отбелязва T-Online.

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР