Смяната на Велислав Минеков не е персонална негативна оценка. Понякога

...
Смяната на Велислав Минеков не е персонална негативна оценка. Понякога
Коментари Харесай

Проф. Александър Маринов: Мерките срещу спекулата минават през преговори и настойчивост

Смяната на Велислав Минеков не е лична отрицателна оценка. Понякога се постанова да се вършат промени, с цел да вървят нещата по-добре. Това сподели ръководителят на Стратегическия съвет на президента и консултант на премиера Гълъб Дoнев проф. Александър Маринов в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

Като триумф на служебния кабинет той дефинира преодоляването на част от факторите на инфлацията, а точно цените на енергоносителите и горивата. „ Следващата седмица ще има работно съвещание с присъединяване на министри и специалисти, на което ще се обърне особено внимание на тази инфлацията при стоките от първа нужда, с цел да се види на каква част от тази инфлация може да влияем ", съобщи Маринов.

Мерките против спекулата минават през договаряния и упоритост, счита той.

По думите му след изборите е значимо да има държавно управление, само че не непременно, а работещо такова. „ Това значи държавно управление с задоволително устойчива и ясна парламентарна поддръжка и с някакъв, бил той и стеснен небосвод, с ясни цели. За страдание, не съм необикновен оптимист, най-малко към сегашния миг, че това може да се случи. Този песимизъм се споделя и от множеството от тях ", добави Маринов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР