Смяната на сезоните, стрес на работното място, строга диета или

...
Смяната на сезоните, стрес на работното място, строга диета или
Коментари Харесай

Тези признаци издават недостиг на важни витамини

Смяната на сезоните, стрес на работното място, строга диета или даже генетично завещание - доста фактори въздействат върху усвояването на питателните субстанции от организма ни. Невнимателното отношение към диетата може да аргументи сериозен недостиг на витамини и това от своя страна е повода за развиването на най-различни болести.

Тези 7 признака издават дефицит на значими витамини.

1. Чуплива коса и нокти

Една от главните аргументи за тези признаци е незадоволителният банкет на биотин (витамин В7). Ако ноктите ви се чупят и косата ви е нацепена, яжте повече млечни артикули, карфиол, спанак, броколи, зърнени храни и банани.

Имайте поради, че проблемите с косата и ноктите могат да бъдат признак на анемия, тъй че не забравяйте да се консултирате с доктор преди банкет на витамини.

2. Рани по ъглите на устните и напукани устни

Тялото ви алармира, че му липсват желязо и витамини от група В, които се съдържат в бобовите растения, нишестените зеленчуци, ядките и пълнозърнестите храни.

3. " Кокоша " слепота и бели израстъци отвътре на окото

Храните, богати на витамин А, ще оказват помощ да се отървете от тези неприятни положения, които могат да се трансфорат в ксерофталмия и да доведат до цялостна слепота и други неприятни последствия.

Консумирайте повече млечни артикули, зеленчуци в жълт и оранжев цвят.
 Тайната на дълголетието: Два витамина, които ще ви оказват помощ да живеете по-дълго Тайната на дълголетието: Два витамина, които ще ви оказват помощ да живеете по-дълго
Днес аптеките и магазините за здравословни храни и добавки дават богат избор от витамини и витаминни комплекси. Специалистите каз...

4. Синини по краката

Витамин А способства за образуването на колаген, който укрепва кръвоносните съдове. Появата на синини по кожата демонстрира, че би трябвало да ядете повече броколи, ягоди, манго и портокали. Синините по тялото могат да се появят и заради дефицит на витамин К.

5. Натъртвания и неравности по кожата на ръцете

Неравностите по лактите, наричани още кожна кератоза, се появяват, когато във вашата диета липсват цинк и витамин А. Тези детайли могат да бъдат открити в пилешкото месо, хумуса, тиквата, сладките картофи и пъпеша.

6. Неравности по ноктите
 6 метода да вдигнем силата, без да пием кафе 6 метода да вдигнем силата, без да пием кафе
Можете да получите енергиен подтик без чаша кафе или чай и по много елементарни способи. Как да се развеселим без кафе и енергийни питиета...

Липсата на стомашен сок предизвиква ниска всмукване на всевъзможни витамини, тъй че прибавете храносмилателни ензими във тип на добавка към вашата диета.

7. Синдром на неспокойните крака 

Синдромът на неспокойните крайници нормално се свързва и с проблеми със съня. В случая магнезият ще ви помогне.

Преди да се запътите към аптеката, с цел да купите добавките с омега-3 киселини, екстракти от водорасли и имуномодулатори, консултирайте се със експерт, който ще дефинира от кой витамин имате потребност и в каква доза би трябвало да го приемате.

Важно: Информация, предоставена в този материал, не замества професионална здравна помощ. Ако имате някакви здравословни проблеми, неотложно се свържете с вашия доктор.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР