Смяната на ръководството на Булгаргаз идва навреме, защото предстоят най-важните

...
Смяната на ръководството на Булгаргаз идва навреме, защото предстоят най-важните
Коментари Харесай

Иван Хиновски: Булгаргаз трябва да има нова пазарна стратегия

" Смяната на управлението на " Булгаргаз " идва в точния момент, тъй като предстоят най-важните договаряния в българската газова промишленост - новият контракт с " Газпром ". " Това съобщи енергийният специалист Иван Хиновски в ефира на Българска национална телевизия.

Хиновски счита, че " Булгаргаз " би трябвало да има нова пазарна тактика и тя би трябвало да е миксирана. Той добави, че сдружението е изправено пред тежка конкуренция.

" На нашия пазар оперират мастити търговци, те взимат част от пазарните позиции на " Булгаргаз ". " Булгаргаз " би трябвало да си изготви доста ясна тактика. " Газпром " също прави маневри, готви компании негови медиатори, които да оперират на българския пазар. Върви реструктуриране на пазара на газ. Големи компании се намесват с предложения за импорт на газ ", сподели Хиновски

По-рано през днешния ден, бившят шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов заяви, че на следващия ден " Булгаргаз " ще внесе предложение за понижение на цената на газа с най-малко 17%, а Хиновски дефинира това като нелогично деяние.

" Очевидно " Булгаргаз " е намерил някакви лични запаси. От тези изявления не излиза наяве на каква основа е това намаляване и за никой от специалистите не е разумно. Всеки би приветствал такова понижаване стига то да не е за сметка на ликвидността на сдружението ", разяснява енергийният специалист.

Ива Хиновски разяснява и думите на премиера Кирил Петков, който съобщи, че мораториумът върху цената на тока би трябвало да отпадне, когато КЕВР е с ново управление.

" Разбирам държавното управление - с цел да избегне възможен скок в цените, чака от новото управление повече аналитична активност по какъв начин да се промени цената. Лично аз не чакам цената да се промени. Основните промени върху бита идва от натиска от квотите на излъчвания от топлоцентралите и топлофикациите. За три месеца не са толкоз изменени. Очаквам даже и да падне мораториумът, да не се промени цената на бита ", добави Хиновски.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР