Смяната на Габриел с Денков ще бъде тотално нарушение на

...
Смяната на Габриел с Денков ще бъде тотално нарушение на
Коментари Харесай

Петър Чолаков: Предсрочните избори ще бъдат риск за ПП-ДБ

Смяната на Габриел с Денков ще бъде тотално нарушаване на правовата страна (…) Надявам се да имаме бял пушек до 12:00 часа. Това сподели в студиото на Би Ти Ви политологът Петър Чолаков.

По думите му социологията ни демонстрира, че не е нужно да вървим на предварителни парламентарни избори. И тук е огромният риск за ПП-ДБ. Техните терзания в неделя вечерта ги направиха и толкоз отстъпчиви към ГЕРБ и Борисов.

Ако би трябвало да бъде изработен положителен прочит на обстановката е - човек в никакъв случай не би трябвало да се отхвърля и Борисов го потвърди. Той беше подложен в унизително състояние, а в този момент е в друга позиция. Още по-ярък образец е Делян Пеевски, който беше в листата Магнитски, а в този момент е като в онази приказка за грозното патенце, което се трансформира в хубав лебед (…) Големият въпрос е - какво беше свършено през тези 9 точки - то съгласно мен беше по посока на евроатлантизма. Мисля, че министър Тагарев свърши не неприятна работа. Но както бяха направени конституционните промени – можем да бъдем разочаровани. Защото бяха подчинени на логиката на политическо възмездие по отношение на президента, вместо да бъдат направени промени в полза на обществото. Това, което беше реализирано в Конституцията, беше едно недоносче, разяснява Чолаков.

Той счита, че когато ГЕРБ е мандатоносител, е обикновено Габриел да си подбере хората, с които ще работи. Според него ПП-ДБ би трябвало да правят отстъпка във връзка с тежестта в другите министерства.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР