Смяна на властта в Полша изглежда повече от вероятна след

...
Смяна на властта в Полша изглежда повече от вероятна след
Коментари Харесай

Новата коалиция в Полша ще връща демократичните стандарти

Смяна на властта в Полша наподобява повече от евентуална след националните избори, отбелязали най-високата изборна интензивност в историята на страната.

Трите опозиционни партии, които ще имат болшинство в Сейма, декларират, че са подготвени да работят дружно. При тези условия Доналд Туск, водач на Гражданска коалиция, ще стане идващият министър-председател.

Задачата му ще бъде трайно оттласкване от наследството на " Право и правдивост ".
Те несъмнено ще се опитат да върнат Полша в светлината на демокрацията. Така че правосъдната система да бъде освободена, както и медиите. Разбира се, правата на малцинствата ще бъдат възобновени.
Моника Сус – Полска академия на науките

Смяната на курса ще улесни връзките с Европейски Съюз след 8 години, белязани от напрежение с ултраконсервативното държавно управление.
Смятам, че Полша още веднъж ще бъде благонадежден сътрудник в границите на Европейския съюз. Ще се опитаме да имаме по-добри връзки с нашите съседи.
Моника Сус – Полска академия на науките

Новата коалиция ще би трябвало да следва избрани направления, към този момент начертани от Варшава, само че с смяна на тона. Полша ще резервира поддръжката си за Украйна, само че миграцията може да продължи да основава компликации с европейските институции.
Има доста опасения в страната, свързани с миграцията, както и със сигурността, с които Туск би трябвало да се оправи на вътрешно равнище. Позицията му по отношение на миграцията не е безусловно позитивна, когато приказваме за разселване. Въпреки това, методът, по който той ще се ангажира градивно с хората, вземащи решения на европейско равнище, ще бъде друг.
Теона Лаврелашвили – анализатор в Център за европейска политика

Задачата на Туск да образува и най-много да поддържа ефикасна разнородната коалиция ще бъде много сложна. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР