Смяна на поколението, залез на Голямата тройка и поемане на

...
Смяна на поколението, залез на Голямата тройка и поемане на
Коментари Харесай

Къриър: Джокович може да повтори спортното дълголетие на Брейди


Смяна на поколението, залез на Голямата тройка и вдишване на щафетата? Според Джим Къриър това няма да се случи скоро в тениса.

Бившият №1 има вяра, че Новак Джокович към момента наподобява удивително във всеки аспект на спорта и може да повтори спортното дългоденствие на най-голямата легенда в американския футбол – Том Брейди.

Брейди продължава да се състезава на високо равнище на 45 години, а последния му рекорден седми триумф на Super Bowl пристигна през 2020, когато той беше на 43. Новак е на 35, само че продължава да наподобява като едно от водещите лица в тениса, в случай че не и водещото.

„ Тялото му не е типичното 35-годишно тяло. Спокойно мога да го видя да се състезава същите години като Том Брейди, “ сподели Къриър пред Tennis Channel.

„ Развълнуван съм от това, което му следва – стартира още веднъж да извършва кик сервиса, който беше липсващ след проблемите му с лакътя. Това е още едно оръжие, което може да добави към арсенала си и да употребява от полето за преимущество, откъдето в последно време залагаше главно на сечени начални удари и такива в тялото на противника, с цел да защищава лакътя си. “

През септември Новак изрази убеденост, че може да продължава да се състезава пълноценно още няколко години:

„ Все още не се усещам толкоз остарял, че да приключа кариерата си, в случай че би трябвало да съм почтен. Усещам, че тялото ми ми служи добре и ме слуша, “ уточни тогава той.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР