Смутито е чест гост в много здравословни диети и режими

...
Смутито е чест гост в много здравословни диети и режими
Коментари Харесай

Разбиваме идеята за универсалната здравословна закуска - смутито

Смутито е чест посетител в доста здравословни диети и режими за намаляване. Все отново, дали утринното смути е толкоз потребно, колкото нормално мислим? В тази публикация ще разгледаме митовете към този утрешен обред и какво може да се скрие зад здравословния фасад.

Излишните калории и захари:

Много смутита съдържат непотребни калории и захари, които могат да допринесат за нежелано струпване на тегло и проблеми със захарта в кръвта.

Ефекта за задоволеност:

В съпоставяне с твърдите храни, смутитата нормално не дават продължително чувство за задоволеност, което може да докара до по-ранни обяди и спомагателни междинни храненета.

Инсулинова реакция:

Високата централизация на захари в някои смутита може да провокира бърза инсулинова реакция, което не е добре за управление на кръвната захар.

Мастните съставни елементи:

Много смутита са небогати на мазнини, които са значими за абсорбцията на някои витамини и минерали.

Ограничена разнообразност в продуктите:

Ако се насочим към смутита като главен източник на хранене, може да страдаме от липса на многообразие в хранителния си режим.

Потенциално зЗасилване на чувствителността на зъбите:

Консумацията на кисели съставки и плодове в смутита може да ускори чувствителността на зъбите.

Възможно претоварване със зеленчуци и плодове:

Консумирането на огромни количества зеленчуци и плодове в смутита може да докара до пренасищане с избрани витамини и минерали.

Смутитата могат да бъдат част от здравословния режим, само че като с всичко, значимо е да ги консумирате с сдържаност и в комбиниране с разнообразна и уравновесена диета. Не се поддавайте на мита, че утринното смути е единственият метод за пускане на деня.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР