Смути със спанак: полезно при атеросклероза Най-добрият начин да снабдите

...
Смути със спанак: полезно при атеросклероза Най-добрият начин да снабдите
Коментари Харесай

Смути със спанак: съдържа голямо количество лутеин

Смути със спанак: потребно при атеросклероза

Най-добрият метод да снабдите тялото си с лутеин е със смути от спанак.

Последното проучване на тази тематика откри, че потреблението на спанак под формата на смути или сок е най-хубавият метод да си набавите антиоксиданта лутеин.

Висок % лутеин се намира в зеленчуците с тъмни листа, в това число спанака, само че методът на подготвяне въздейства на това какъв брой лутеин ще внесем в тялото си.

Лутеинът е доста плезен за здравето на артериите.

Много хора с атеросклероза имат хронично инфектиране, което е обвързвано с нараснал риск от инфаркт. Лутеинът може да понижи възпалението при пациенти с заболели коронарни артерии.

Лутеинът може да се съхранява в клетките на имунната система, което значи, че е допустимо да се натрупат лутеинови ресурси в организма. Това предиздвикало учените да тестват дали е допустимо да се повлияе на равнището на лутеин в организма благодарение на храната.

Затова решили да схванат по какъв метод е най-добре да се подготви спанакът, като в същото време се резервира лутеинът в най-голям %, защото топлината разгражда лутеина, както и доста други хранителни субстанции.

Изпробвали пържене, на пара и други способи за термична обработка на спанака. Установено е, че колкото по-дълга е топлинната обработка, толкоз по-малко лутеин остава. Най-лошият вид е пърженето на спанака.

Затова, най-хубавият вид е въобще да не се загрява спанакът. Направете си смути от него, като добавите сметана, мляко или кисело мляко.

Вижте още: Съвет от вашия ангел-хранител: изберете един знак!

Когато спанакът се нареже на ситно или е надробен, се освобождава най-вече лутеин от листата, а млечната лой усъвършенства разтворимостта на лутеина в течности.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР