SMS известяване, TV съобщения и съобщения в социалните мрежи са

...
SMS известяване, TV съобщения и съобщения в социалните мрежи са
Коментари Харесай

В Стара Загора и Гълъбово ще сигнализират за извънредни ситуации по нов начин

SMS уведомяване, TV известия и известия в обществените мрежи са дребна част от и опциите, които има новата система за ранно предизвестие и обявяване на популацията на Стара Загора и Гълъбово при изключителни обстановки. 40 в регионалния център и 11 в Гълъбово са инсталираните нови електронни сирени за звуково и словесно уведомяване. Направени са пет теста за звуково и словесно уведомяване и са подготвени 58 чиновници на Министерството на вътрешните работи, които ще работят със системата. С близо 2,5 на 100 се е нараснал броят на популацията, което ще бъде предупреждавано за изключителна обстановка. Системата разполага с цифрови усилватели и ТЕТРА връзка. В България има повече от хиляда електронни системи в 11 районни града и в над 33 индустриални обекта. Независимите национални контролни възела са ситуирани в София и в Бургас.
Системата за ранно предизвестие в Стара Загора и Гълъбово е построена по двугодишен план „ Доизграждане на системите за ранно предизвестие и обявяване на популацията и органите за ръководство за дейности при изключителни обстановки, свързани със отбраната на европейската сериозна инфраструктура ”, финансиран със средства на Фонд „ Вътрешна сигурност “ в размер на 2 875 025 лв..
„ Тестовете демонстрираха, че това е работеща система, подготвени са чиновници на Министерство на вътрешните работи, които да работят с нея. С опциите й са осведомени органите на локалните и регионалната администрация “, уточни заместник-министърът на вътрешните работи Милко Бернер.
Добрата практическа устременост ще има действителна изгода за популацията и в построяването на сходни системи при опция имат подготвеност да се включат и други общински центрове от Старозагорска област, разгласи регионалният шеф Гергана Микова.
Целта на плана е да бъдат предпазени връзките и да има ефикасна съгласуваност сред секорнитете участници за ранно предизвестие и за съдействие в спешни обстановки освен на национално, само че и на равнище Европейски съюз
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР