Смолянският окръжен съд наказа с глоба от 10 000 лева

...
Смолянският окръжен съд наказа с глоба от 10 000 лева
Коментари Харесай

10 000 лв. глоба за търговия с фалшиви зелени COVID сертификати

Смолянският областен съд наказа с санкция от 10 000 лв. мъж, продавал подправени зелени документи за съществуване на антитела по време на COVID-19 пандемията. Това заяви пред Българска телеграфна агенция ръководителят на Окръжния съд Петър Маргаритов. (Видеото е архивно.)

50-годишният мъж от Хасково се призна за отговорен и подписа съглашение с прокуратурата, което правосъдният състав утвърди. То е дефинитивно и не предстои на обжалване. 



Мъжът беше задържан в Пампорово през януари 2022 година По досъдебното произвеждане е открито, че на 9 януари 2022 година, той е изискал и получил 300 лв., с цел да вкара непозволено в осведомителната система на Министерство на здравеопазването данни за съществуване на антитела против ковид, без да са осъществявани проучвания.



Предния ден - 8 януари 2022 година, съумял да вкара в осведомителната система данни за други две лица, които също не били изследвани, за което е получил заплащане от 600 лв..  Подсъдимият е работел на цивилен контракт в лаборатория, която има офис в Пампорово.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР