Смолян. В Световния ден без тютюн, доброволци от Превантивния център

...
Смолян. В Световния ден без тютюн, доброволци от Превантивния център
Коментари Харесай

Смолян: Доброволци от Превантивния център в общината разясняват сред съучениците си вредата от цигарите

Смолян. В Световния ден без тютюн, доброволци от Превантивния център в община Смолян коментират измежду съучениците си вредата от цигарите. Това оповестиха от пресцентъра на община Смолян . Световният ден без тютюн тази година минава под мотото „ Здраве за белите дробове без тютюн “. Кампанията е цялост от начинания за повишение осведомеността за негативното влияние на тютюна върху белите дробове, като причина за развиването на рак и хронични респираторни болести.
По този мотив доброволците на Превантивно осведомителния център по наркотични субстанции в Община Смолян изготвиха афиш по тематиката. Те нарисуваха и написаха своите мисли за вредата от тютюнопушенето и приканват всички да го лимитират. Доброволците ще показват пред своите връстници плаката и ще поговорят със тях да водят здравословен метод на живот. Това заяви Мария Славчева, началник на Превантивно - осведомителния център по наркотични субстанции – Смолян.
Кампанията служи като апел за деяние, застъпвайки се за ефикасни политики за понижаване на потреблението на тютюн и ангажиране на заинтригуваните страни в разнообразни браншове в битката за надзор на тютюна.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР