Смолян ще бъде 16-ият град - домакин на събитие от

...
Смолян ще бъде 16-ият град - домакин на събитие от
Коментари Харесай

Смолян приема кампанията „Бъди войник“

Смолян ще бъде 16-ият град - хазаин на събитие от осведомителната акция на Министерството на защитата „ Бъди боец “. Това оповестиха от пресцентъра на МО.

На 20 юни, четвъртък, от 16.00 на площад „ България “ в Смолян ще бъдат обособени щандове с осведомителни материали за военната специалност и за работа в доброволния запас от Военно окръжие - Смолян. С осведомителни материали ще бъдат показани Сухопътните войски, Военноморските, Военновъздушните сили и Силите за специфични интервенции, Националната гвардейска част и Служба „ Военна полиция “.

Присъстващите ще могат да зададат своите въпроси за военната специалност непосредствено на хората в униформа, а от представителите на Военното окръжие може да се осведомят за настоящите състезания за длъжности във Въоръжените сили. По същото време ще има неподвижен показ на бойна техника, снаряжение, ски и алпийско съоръжение на 101-ви алпийски полк.

На „ Бъди боец “ в Смолян ще участват началникът на защитата военачалник Андрей Боцев и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. Около 16.15 часа са планувани изказвания за медиите.

Регионалният исторически музей „ Стою Шишков “ в Смолян ще покаже изложбата „ Ние помним “ във връзка 100 години от Първата международна война от 16.15 ч на площада. Граждани и посетители на Смолян ще могат да се насладят и на професионалните осъществявания на музикантите от Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили.

От 18.00 ч в Родопския трагичен спектакъл „ Николай Хайтов “ ще има прожекция на кино лентата на Военния ефирен канал за 101-ви алпийски полк „ Орисани да покоряват върхове “. След нея от 18.30 ч в театъра ще стартира концертът на Представителния отбор на Въоръжените сили. Със свои осъществявания в него ще се включат Орлин Горанов, Гуна Иванова и внучката и Ива Костадинова, Росица Кирилова, Емилия Валенти, групировка „ Армейска ария “ и други изтъкнати наши реализатори. От Смолян ще вземат участие още и деца от ученическия гвардейски състав при ЕГ „ Иван Вазов “, Танцово студио „ The One”, Танцова групировка „ Зареница “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР