Смолян. Проведе се встъпителна пресконференция по проект Осигуряване функционирането на

...
Смолян. Проведе се встъпителна пресконференция по проект Осигуряване функционирането на
Коментари Харесай

Смолян: Областният информационен център ще продължи да предоставя услугите си и през следващите три години

Смолян. Проведе се встъпителна конференция по план „ Осигуряване действието на Областния информативен център (ОИЦ) в Смолян за интервала 2019-2021 година “, изпълняван от Община Смолян посредством Договор за непосредствено даване на безплатна финансова помощ № BG05SFOP001-4.004-0001-C01, финансиран от Оперативна програма „ Добро ръководство “ 2014 – 2020 година Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Пресконференцията откри заместник-кметът на Смолян и началник на плана Марин Захариев, който означи, че за седемте години от своето основаване, ОИЦ-Смолян неведнъж е потвърдил нуждата от своето битие. Той прикани компаниите и неправителствените организации да бъдат по-активни и да аплайват по стратегиите. Управителят на ОИЦ-Смолян Цветанка Генчева благодари на Община Смолян за ползотворното съдействие през годините и показа екипа на плана и екипа на Центъра.
Проектът е на обща стойност 336 000 лв. и посредством него ще се надгради постигнатото досега, посредством обезпечаване действието на ОИЦ-Смолян за интервала 1 януари 2019 година – 31 декември 2021 година Основната цел е да се увеличи информираността на жителите, достъпността до информация и разпространение опциите, които Европейски Съюз дава през програмен интервал 2014-2020.
Центърът, както и до в този момент, ще дава следните безвъзмездни услуги. Разпространение на обща информация по отношение на политиките на Европейски Съюз. Споразумението за партньорство, ръководството и осъществяването на Европейските структурни и капиталови фондове (ЕСИФ). Предоставяне на съответна информация на евентуалните бенефициенти за опциите за кандидатстване по стратегиите, съфинансирани от ЕСИФ; Организиране на събития за разпространение на стратегиите, съфинансирани от Европейски структурни и инвестиционни фондове Събиране и разпространяване на информация и разпространение на положителни практики по отношение на ЕСИФ;Разпространение на осведомителни и рекламни материали по отношение на задачите, методите и опциите за финансиране от Европейски структурни и инвестиционни фондове в България; Сътрудничество с ръководещите органи/ междинните звена на оперативните стратегии и работа с национални, районни медии и други мрежи за информация на Европейски Съюз, по отношение на осъществяване на функционалностите им.
В плана са заложени и редица действия. Провеждане на обществени и 60 осведомителни събития в общините от региона, срещи с медиите, създаване, печатане и разпространяване на осведомителни материали, годишен информативен бюлетин, разработване и доставка на рекламни материали и други
С реализирането на плана ще се надгради постигнатата познаваемост за европейските фондове и стратегиите, като ОИЦ-Смолян умишлено и целеустремено ще работи за повишение прозрачността при осъществяване и ръководство на стратегиите, като гради необятно публично доверие.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР