Смолян. Комисия от дирекция Устройство на територията и общинска собственост

...
Смолян. Комисия от дирекция Устройство на територията и общинска собственост
Коментари Харесай

Смолян: Общината разпорежда в двумесечен срок сградата на бившия хотел „Соколица” да бъде възстановена, след като е паднала част от покрива

Смолян. Комисия от дирекция „ Устройство на територията и общинска благосъстоятелност ” в Община Смолян, водена от шефа инж. Йордан Щонов и назначена със заповед на кмета Николай Мелемов, е направила оглед на хотел „ Соколица ”. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян. Поводът е, че нощес към 18,30 часа е паднала част от покрива на постройката. Неработещият хотел е благосъстоятелност на Мария Шукерова, синдик на „ Соколица - Смолян ” ЕАД. Огледът е осъществен в наличието на юрист, представляващ синдика.
След огледа комисията е съставила констативен протокол и предлага на съображение чл.195, ал.4 и по отношение на чл.195, ал.1 и 3 от Закон за устройство на територията, кметът на Смолян Николай Мелемов да издаде заповед като задължи притежателя Мария Шукерова в двумесечен период да извърши възобновяване, коригиране и укрепване на постройката като се отстрани компрометираната част и се възвърне покривната структура. Собственикът се задължава при осъществяване на ремонтните действия да съблюдава общите правила на Закона за устройство на територията и нормативните актове по неговото използване. Задължават се притежателите на парцела при коригиране и укрепване на постройката да подхващат ограничения по отношение на обезопасяване на парцела.
Собственикът би трябвало да бъде известен, че при несъблюдение на дадените наставления, Община Смолян ще приложи наредбите на чл.21 от Наредбата за наложително осъществяване на заповеди за унищожаване, поправяне, превръщане, укрепване, обезопасяване, хигиенизиране и естетизиране на градежи или елементи от тях от органите на Община Смолян.
Констативният протокол е изпратен на синдика, а постройката още през днешния ден е обезопасена с лента.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР