Смолян. Аз и кандидатите за евродепутати от Коалиция за България“

...
Смолян. Аз и кандидатите за евродепутати от Коалиция за България“
Коментари Харесай

Европейски избори, 2019: Проф. Боян Дуранкев, „Коалиция за България“: Ние от „Коалиция за България“ ще работим в Европейския парламент за вашите деца и внуци

Смолян. Аз и претендентите за евродепутати от „ Коалиция за България “ ще работим в Европейския парламент за вашите деца и вашите внуци и за младежите. Вие, гласувайки, ще помогнете на тези младежи за едно по-добро бъдеще за България “. Това съобщи лидерът на листата на „ Коалиция за България “ за изборите за Европейския парламент проф. Боян Дуранкев пред жители в Смолян, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Смолян . Той означи, че пътят от България към Европейския съюз и от Европейски Съюз към България е много сложен и комплициран, с повече завои и криволичения, макар че 12 години се опитваме да пипнем пулса на Европейски Съюз. „ Тезата за мира и превръщането й за Европейски Съюз в водач през идващите 5 години го тълкуваме като най-важното нещо. Ако няма мир всеки ще отделя 2000 лева годишно за въоръжение. Ако продължаваме да се въоръжаваме, ще продължи и тезата 2 % от Брутният вътрешен продукт да се дава за въоръжение. Кой и за какво го дефинира това? Настояването е на Съединени американски щати, които имат в 80 страни свои бази. България няма такива бази и не желаем да участваме във войни. Ако се понижат тези проценти от 2 на 1, има къде да се вложат тези пари “, разясни проф. Дуранкев.
Той акцентира, че най-голямата му персонална упоритост е да реализират единодушие, че е належащо да се трансформират разпоредбите на играта в страните, които са изоставащи в своето развиване. „ Румъния преди 10 години беше 10 години зад нас, а в този момент макар че дружно влязохме в Европейски Съюз, тя е 10 години стопански пред нас. Ще настояваме в Европейски Съюз да реализираме така наречен догонващото икономическо развиване с ритъм на напредък за България 6-7 % годишно. Най-бърза скорост на развиване да имат страните, които са най-слабо развити. Второ, на база на това икономическо развиване е належащо ускорено догонващо обществено развиване. Ние можем да сложим въпроса минималната работна заплата да нараства с 10 % средногодишно с цел да доближи до 510 евро, в случай, че в този момент в Европа междинната е 924 евро “, уточни проф. Дуранкев. Той добави, че по този метод младите хората ще могат да си купят жилище, да отгледат 2-3 дечица и да могат да останат в България. Водачът на листата на „ Коалиция за България “ посочи, че в това отношение ще търсят поддръжката на Румъния, Литва, Латвия, Естония, Полша, Унгария и Чехия, защото те са потърпевши от обстоятелството, че младежите им са отишли да работят на по-добро място. Проф. Дуранкев посочи, че един фонд бебе при който се подкрепят младите фамилии при всяко новородено дете ще свърши работа. „ За тези, които приключват висше обучение да получават т. нар данъчна почивка, т.е. в случай че 6 г са учили, в идващите 6 години да бъдат освободени от заплащане на налози “, добави лидерът на листата за евродепутати от „ Коалиция за България “.
Той акцентира, че в случай че бъдат определени за евродепутати, оферират всеки месец да дават цялостен доклад какво са създали в Европейския парламент, какви доходи и разноски имат, а остатъкът да се дава за положителни цели. „ Не виждам след 30 години преход, морал и нравственос в българската политика. На 26 май хората би трябвало да приготвят оръжието си – бюлетината. При демокрацията това е най-важното оръжие, с което можем да променим нещата. Ще се постараем да не изпъкваме като хора, които крещят и дават обещание неща които няма да се случат “, сподели още проф. Боян Дуранкев.
Нели ГЕРГЬОВСКА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР