Смокините са сред най-обичаните и сладки плодове. Освен това са

...
Смокините са сред най-обичаните и сладки плодове. Освен това са
Коментари Харесай

Рецепти със смокинови листа лекуват диабет и астма

Смокините са измежду най-обичаните и сладки плодове. Освен това са извънредно потребни за човешкия организъм. Малко хора знаят обаче, че даже листата им носят значително изгоди за здравето. И въпреки зимата към момента да ни наподобява отдалечен сезон, дните стават все по-студени и ветровити. Чудесен интервал за някоя вкусна и ароматна билкова запарка.

Смокините са идеалният избор, изключително отварата от тях, която се предлага на астматиците, а също и на хората, страдащи от диабет. Листата на този плод са съвършен избор и за хора с проблеми с белите дробове, както и на страдащите от стомашни язви.

Свалят и кръвната захар

Освен всичко друго отварата от смокинови листа подкрепя доста свалянето на кръвната захар, както и намаляването на равнищата на неприятния холестерол. Листата могат да се употребяват и външно – за лекуване на циреи и кокоши бодил.

За да си приготвите магическия чай, са ви нужни един литър вода и не повече от три добре измити авансово смокинови листа. Сложете листата в студената вода и включете котлона – сместа би трябвало да ври четвърт час, след което отдръпнете от котлона. Прецедете отварата и оставете да поизстине. Така приготвената напитка се изпива на два или три приема за целия ден.

При стомашна язва

Особено известен лек за стомашната язва е дъвченето на листата, а съгласно някои източници – листата са и натурален антиоксидант, оказват помощ и за загубата на килограми, написа zdrave.to. Що се отнася до лекуването на циреи, листата се ползват външно, като компрес.

Полезните съставки в смокиновите листа имат изгода и при задръстване на кръвоносните съдове – заболяване, известно още и с името болест на Бюргер. Страдащите от високо кръвно налягане също могат да се доверят на чай от тези листа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР