Смокините са плод, богат на витамини А, Е и К,

...
Смокините са плод, богат на витамини А, Е и К,
Коментари Харесай

Смокините ни помагат да отслабнем и забавят стареенето

Смокините са плод, богат на витамини А, Е и К, които са от значително значение за здравето ни, както и на минерали като калий, калций и антиоксиданти. Смокините са освен вкусни, само че и са доста потребни за нашето здраве. Помага ли смокинята при запек, за какво би трябвало да пиете вода след ястие на смокини, какъв брой калоричен е този плод, какъв брой смокини би трябвало да ядете дневно? Диетологът Мелике Дениз приказва за изгодите от смокините и заради високото наличие на захар в тях предизвестява за внимание при пациенти с диабет, написа турският вестник Milliyet
Помага за нормализиране на кръвното налягане
Натрият и калият са два значими минерала във връзка с нормализирането на кръвното налягане. Особено тези, които ядат малко артикули от групата на плодовете и зеленчуците, постоянно ядат полуфабрикати и не наблюдават количеството употребявана сол, може да има нараснало равнище на натрий и недостиг на калий.
Такава храна може да аргументи хипертония, т.е. високо кръвно налягане. В същото време смокините, богати на калий, оказват помощ за нормализиране на кръвното налягане.

Помага за намаляване
Яденето на 25-30 грама фибри дневно носи доста изгоди за тялото - от кръвното налягане до равнищата на кръвната захар, от естествената функционалност на червата до контрола на апетита.
Смокините са богати на фибри, което ще Ви разреши да наблюдавате всички тези резултати. И защото това е доста сладостен плод, той оказва помощ за угнетяване на повтарящия се апетит за захар.

Ускорява храносмилателната система
Смокините са извънредно ефикасен артикул за решение на казуса със синдрома на мързеливото черво, породен от аргументи като невисок дневен банкет на фибри, затънал метод на живот и непълен банкет на вода.
Поради високото си наличие на фибри смокините обезпечават добра работа на червата.
Не забравяйте да изпиете чаша вода след консумация на смокини. Това ще разреши на червата ви да работят доста по-ефективно.

Забавя стареенето
Лилавите зеленчуци и плодове са богати на антоцианини, които са антиоксиданти, за които е известно, че защищават клетките от увреждане.
Благодарение на високото си наличие на антоцианини смокините подтикват производството на колаген и лекуват кожата. По този метод се демонстрира и антиейдж резултатът на този плод.

Бори се с рака на гърдата и на дебелото черво
Благодарение на другите антиоксиданти в състава му, като минерали като калий и калций, смокините укрепват имунната система и защищават от рак.
Известно е, че остатъкът на хормона естроген в организма при дамите може да докара до рак на гърдата. Смокините оказват помощ за понижаване на тези опасности.
Освен това можем също да кажем, че смокините защищават от рак на дебелото черво, защото предизвикват бързото елиминиране на отпадъчните артикули от тялото с помощта на съдържащите се в него фибри.

Кои смокини са по-здравословни - пресни или сушени?
Разликата сред пресни и сушени плодове е в количеството вода в тях. Докато пресните плодове съдържат 80-90% вода, сушените плодове съдържат 15-20%.
С намаляването на количеството вода в сушените плодове фруктозата стартира да надвишава.
Както пресните, по този начин и сушените плодове са богати на фибри и антиоксиданти, и двата типа могат да се употребяват, само че във връзка с салдото на вода и фруктоза през сезона на даден плод, би трябвало да се даде желание на потреблението му в прясно положение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР