Смислената стратегия за спестяване е ключът към успешното бъдеще. Макар

...
Смислената стратегия за спестяване е ключът към успешното бъдеще. Макар
Коментари Харесай

Дали CD или спестовна сметка с висока доходност биха спечелили повече за една година?

Смислената тактика за икономисване е ключът към сполучливото бъдеще. Макар че евентуално ще вложите доста пари в данъчно омекотен пенсионен проект като 401(k) или самостоятелна пенсионна сметка (IRA), вие също ще желаете да сте сигурни, че имате малко пари в сметки, до които можете да получите достъп преди да достигнете пенсионна възраст.

Също по този начин не желаете тези пари просто да стоят в разплащателна сметка. Може да е комфортно, само че парите в разплащателна сметка нормално не ви носят нищо. Много по-добре е да държите парите си в сметка, където ще работят за вас.

Има доста благоприятни условия за икономисване, само че две от най-популярните варианти — изключително сега, когато лихвените проценти са доста високи — са депозитни документи и спестовни сметки с висока рентабилност. Но преди да отворите подобен, значимо е да знаете кой ще ви разреши да печелите повече пари.

Разберете какво можете да спечелите с високодоходна спестовна сметка тук.

Бихте ли спечелили CD или високодоходна спестовна сметка повече за една година?

< p> Нека да разгледаме какъв брой пари ще имате след една година както в CD, по този начин и в спестовна сметка с висока рентабилност, въз основа на настоящите лихвени проценти.

Колко би спечелил CD за една година?

Към 31 октомври междинният лихвен % за 1-годишен CD е 1,75%. Ако сте вложили $5000 в компактдиск с тази ставка, ще завършите с общо салдо от $5087,50 след една година, добавяйки $87,50 към сметката си.

Това не е огромна възвръщаемост посредством рента – само че има положителни вести. Можете да получите доста по-добра ставка от междинната, в случай че пазарувате и помислите за онлайн банки. Тези банки нямат същите режийни разноски, които имат обичайните банки, като разноските за ръководство на физически локации. На собствен ред е елементарно да намерите APY от 5,65% или по-висока за 1-годишен компактдиск сега.

И в случай че сте вложили $5000 в 1-годишен компактдиск с 5,65%, ще имате общо $5 282,50 в края на годината или $282,50 рента.

Пазарувайте най-доходоносен компактдиск онлайн през днешния ден.

Колко би спечелила спестовна сметка с висока рентабилност след една година?

Друга алтернатива е спестовна сметка с висока рентабилност. Средният лихвен % по спестовна сметка сега е 0,46%. При този курс, след една година, ще имате $5,023.00 в сметката си, възвръщаемост от по-малко от $25.

Въпреки това, можете да получите по-благоприятен курс с високодоходна спестовна сметка. С този вид акаунт можете да получите % от 5,40% или по-висок сега. Инвестирането на $5000 в сметка, печелеща 5,40%, би довело до общо салдо от $5270,00 след една година или възвръщаемост на лихвата от към $270.

Кой е по-добрият вид за вас?

На съгласно настоящите проценти документът за депозит може да докара до по-голяма възвръщаемост след една година в съпоставяне със спестовна сметка с висока рентабилност, въз основа на изчисленията нагоре. Има обаче и други фактори, които би трябвало да се имат поради.

Например, с CD ще би трябвало да се съгласите да запазите парите си в сметката за целия период или евентуално ще платите такси за предварително изтегляне. Така че, в случай че смятате, че има някакъв късмет да имате потребност от парите си преди приключването на годината, по-разумно е да употребявате спестовна сметка. От друга страна, единодушието да оставите парите си в CD може да помогне за ограничение на ненужните разноски, защото парите ви не са елементарно налични.

Друго нещо, което би трябвало да имате поради е, че вашият CD стопира да печели след приключване на периода. Ако желаете да продължите да печелите, ще би трябвало да прехвърлите средствата си или да отворите нова CD сметка.

Долната линия

Както CD, по този начин и спестовните сметки с висока рентабилност са положителни варианти за спестители. Понастоящем слагането на вашите спестявания в CD ще докара до малко по-висока възвръщаемост от спестовна сметка с висока рентабилност. И двете обаче имат плюсове и минуси, тъй че отделете време, с цел да разберете кое е най-хубавото за вас.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР