Сметната палата публикува отчетите за приходите, разходите и поетите задължения

...
Сметната палата публикува отчетите за приходите, разходите и поетите задължения
Коментари Харесай

Само една партия не подаде в срок отчета си за изборите на 14 ноември 2021 г.

Сметната палата разгласява докладите за приходите, разноските и поетите отговорности за заплащане по отношение на предизборните акции за извършените на 14 ноември 2021 година избори за Народно заседание и за президент и вицепрезидент, а също и докладите на участниците в балотажа за изборите за президент и вицепрезидент.

От общо 29 участници в изборите за Народно заседание – 20 партии, 7 обединения и 2 инициативни комитета, доклади са подали в период 28 участници. Една политическа партия – Политическа партия „ Благоденствие – обединяване - градивност “, участник в изборите за Народно заседание, е показала доклад след нормативно избрания период.

Всичките 23-ма участници в изборите за президент и вицепрезидент – 12 партии, 2 обединения и 9 инициативни комитета, са подали в период докладите си.

Отчетите на участниците в изборите са оповестени в Единния указател по Изборния кодекс (ЕРИК). След като се влезе в регистъра, се кликва на „ 2021 “, по-късно – „ Избори за Народно заседание на 14 ноември 2021 г.” или надлежно на „ Избори за президент и вицепрезидент на Република България на 14 ноември 2021 година “, „ Регистрирани участници “. При избор на участник се клика на „ Данни “, по-късно – „ Финансови доклади “ и най-после на „ Отчет “ (конкретният доклад е обозначен с „ кламер “ за прикачен файл).

В сходство с условията на Изборния кодекс Сметната палата разгласява на интернет страницата си и информацията, която са дали доставчиците на медийни услуги, социологическите и рекламни организации, и организациите за реализиране на връзки с обществеността, за предоставените от тях услуги на участниците в двата типа избори. (раздел „ Контрол избори “, „ Отчитане на предизборната акция “, „ За снабдители на услуги “).

Сметната палата стартира одитите за сходство на заявените доходи и осъществените разноски по отношение на предизборните акции на участниците в изборите за Народно заседание и за президент и вицепрезидент на Република България, в случаите, когато са над 1000 лева.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР