Сметната палата публикува отчетите на участниците в изборите за членове

...
Сметната палата публикува отчетите на участниците в изборите за членове
Коментари Харесай

Сметната палата публикува отчетите на участниците в изборите за членове на Европейския парламент

Сметната палата разгласява докладите на участниците в изборите за членове на Европейския парламент от Република България, извършени на 26 май 2019 година, оповестиха от пресцентъра на Сметната палата.

Отчети за приходите, разноските и поетите отговорности за заплащане по отношение на предизборната акция подадоха в законовия период (30 дни след изборния ден) всички участници в тези избори -13 политически партии, 8 обединения от партии и 6 инициативни комитета. Отчетите са оповестени в Единния указател по Изборния кодекс, който е наличен през интернет страницата на Сметната палата (за влизане в регистъра се употребява банерът, ситуиран в лявата част на страницата).

След като се влезе в регистъра, се кликва на „ 2019 “, по-късно – „ Избори за членове на Европейски парламент “, „ Регистрирани участници “, „ Регистрирани участници в ЦИК “. При избор на даден участник се клика на „ Данни “, по-късно – „ Финансови доклади “ и най-после на колонка „ Отчет “ (конкретният доклад е обозначен с „ кламер “ за прикачен файл).

В сходство с условията на Изборния кодекс Сметната палата разгласява и показаната информация от снабдители на медийни услуги, социологически и рекламни организации, и организации за реализиране на връзки с обществеността за предоставените от тях услуги на участниците в изборите. Сметната палата към този момент прави одита за сходство на заявените доходи и осъществените разноски по отношение на предизборната акция, когато надвишават 1 000 лева

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР