Сметките на Левски са запорирани, след като футболният клуб не

...
Сметките на Левски са запорирани, след като футболният клуб не
Коментари Харесай

НАП запорира сметките на Левски

Сметките на " Левски " са запорирани, откакто футболният клуб не е изплатил в период контрактуваните с Национална агенция за приходите суми по свои отговорности. Това излиза наяве от документ, станал обществено притежание в обществените мрежи, представен от " Гонг ".

``
реклама

„ Сините “ дължат на Националната организация за приходите сумата от 5 472 210.48 лв.. Документът е с дата 17 октомври.

Преди време против " Левски " бяха заведени три каузи за оповестяване на клуба в неплатежоспособност в последните години, които по-късно бяха спрени от съда.

От управлението на " Левски " обаче отхвърлиха да имат проблеми с Национална агенция за приходите.  От " Герена " са безапелационни, че " сините " изплащат отговорностите си към Национална агенция за приходите по направен проект.

Столичани имат запорирани сметки още от остарялото управление и заради тази причина оперират с други сметки.

От управлението на Левски излязоха с публична позиция. Публикуваме я без редакторска интервенция:

" Левскари,

Акцията “Нито ден без нечиста сделка ” продължава. Обикновено не им обръщаме внимание, тъй като идват от медии без значима публика и с явен адресант. Днешната отново е от такава ”медия ”, обаче е сериозна, тъй като визира финансовото положение на “ПФК Левски ” АД, а това е сензитивна тематика за всички нас поради ситуацията, в което бяхме преди по-малко от година. Сега всъщност:

Сметките на “ПФК Левски ” са запорирани от януари 2017 година От този миг оперативната активност на клуба поради огромните отговорности се реализира през сметка на дъщерно сдружение. Въпросният запор, който се популяризира в интернет, е на сметки, които “ПФК Левски ” откри единствено преди седмица с една-единствена цел – да даде на своите последователи несъществуващата до момента опция да платят с кредитна карта при покупка на клубни продукти в онлайн магазина ни.

И в този момент най-важното: Още през февруари сме постигнали договореност с Национална агенция за приходите за насъбраните отговорности и тяхното разсрочване, като съглашението се обслужва постоянно и в период от “ПФК Левски ”. Това е елементарно проверимо. Запорирането на новооткритите сметки е част от процедура, която е наложителна по закон, само че по никакъв метод няма да навреди на клуба. Дори в противен случай – въз основата на това, че е правилен длъжник към страната, “Левски ” е напълно покрай това запорът върху сметките му да бъде вдигнат и за първи път от три години да стартира да оперира пълноценно. Останалото са спекулации, примесени с известна неначетеност, като на ниска цена опит да се дестабилизира клубът. Естествено, несполучлив ", се споделя в позицията.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР