Смесването на два различни вида животни в едно домакинство, винаги

...
Смесването на два различни вида животни в едно домакинство, винаги
Коментари Харесай

Съвети при отглеждане на котка и декоративно порче заедно

Смесването на два разнообразни типа животни в едно домакинство, постоянно е много сложна обстановка, изключително когато това са две животни, които не са имали доста история едно с друго. Искате най-хубавото за вашите домашни любимци и довеждането на декоративно порче в дома на котка или противоположното може да има съществени последици, в случай че не сте готови.

Разбират ли се котките и декоративни порчета? Това е приказен въпрос. Вие обожавате котката си и концепцията за нов другар за тях е вълнуваща. Но вие също по този начин бихте желали и мир в дома си.

За разлика от котките и морските свинчета или котките и зайците, котките и поровете могат да се схващат сносно. Тези два типа си наподобяват по няколко метода: и двата типа са ловци, наложителни месоядни животни и полумрачни животни.

Котките и поровете, постоянно се държат по идентичен метод. Тъй като и двамата са хищници, те не се опасяват да се защитят, в случай че се почувстват нападнати. За благополучие, те нормално са по-заинтересовани от „ игра на борба “, в сравнение с от самата борба.

В природата порът яде мишки, дребни птици и червеи. Така че, откакто се е настанил в къща, където няма потребност да се грижи за храната си, той няма да има генетично присъщият си инстинкт.

Историята на поровете, преди да бъдат опитомени датира от преди 2500 години, когато са се употребили за лов на зайци.

Въпреки това, котките в действителност имат хищническо преимущество пред поровете: Котките са по-големи (поровете, тежат единствено до 2 кг ). Независимо от това, ще би трябвало деликатно да наблюдавате въвеждането на двата типа.

Решението дали котките и поровете могат да се схващат във вашето съответно домакинство зависи от темперамента на животните и до известна степен от възрастта на въвеждане.

Как да срещнем котка и декоративно порче?

 Съвети при развъждане на котка и декоративно порче дружно Снимка: GuilleNeT/ pixabay.com

Въпреки, че котките и поровете могат да създадат от себе си по-добър екип от доста скотски типове, въпреки всичко ще би трябвало да ги запознаете доста постепенно.

Забележка: Бъдете изключително деликатни, в случай че имате млад пор и стара котка, или противоположното (коте и възрастен пор).

Порът бързо се ориентира и привиква с новите условия на живот. Но за тези, които желаят да имат пор и котка по едно и също време и не се съмняват, че всеки от тях ще се схваща с останалите, е задоволително да се придържат към избрани правила.

Най-добрият миг за въвеждане в действителност може да бъде, когато и двете животни са бебета, тъй че да бъдат отгледани във взаимоотношение едно с друго. Независимо от възрастта, ето по какъв начин да запознаете котка и пор:

Позволете на вашата котка да изследва, до момента в който порът е в клетката си. Оставете котката да гледа и даже да подуши клетката.

След това пуснете своя пор от клетката, като в същото време държите котката си лимитирана. Направете това, когато и двете животни се усещат спокойни. Или дръжте котката си в кошница или в колан с каишка.

След като сте имали няколко сполучливи взаимоотношения, до момента в който едното или двете животни са били в клетка или на каишка, позволете им да си взаимодействат свободно, до момента в който котката ви към момента е на каишка. По този метод, можете да ограничите котката си, в случай че има неочаквана неволя. Уверете се, че порът може да избяга в клетката си, в случай че има потребност.

Когато се чувствате уверени, че котката и порът могат да се схващат, позволете им да играят без ограничавания, само че се уверете, че има някой, който да се намеси, в случай че животните станат нападателни.

Разбира се, може да не е належащо непрекъснато наблюдаване. Не се предлага, обаче да позволявате на двете животни да се разхождат свободно без контрол.

Общи препоръки за развъждане на котки и порове в къщата

 Съвети при развъждане на котка и декоративно порче дружно

Избягвайте другарство без контрол, даже откакто вашата котка и пор наподобява се схващат.

Отново, даже в случай че наподобява, че се схващат, осигурете на всеки домакински любим лично пространство. Особено домашните порове, те би трябвало да имат обособена стая, където клетката и движимостите да са им несъмнено леговище. Ако не можете да предоставите на поровете лична стая, обезопасете част от къщата за клетката на поровете.

Котките обичат да имат високо място, където са отвън обсега на поровете, а поровете харесват тънки тръби, където могат да се скрият. Не ги принуждавайте да споделят играчки. Вместо това всеки домакински любим би трябвало да има неща, които може да маркира като свои.

Хранете котките и поровете настрана, с цел да избегнете хранителна експанзия, изключително откакто имат сходна диета.

Дръжте играчките им настрана, с цел да избегнете експанзия при игра.

Уверете се, че и двете животни са имунизирани, както е уместно за тяхната възраст.

Кастрирайте котките и поровете. Не единствено, че е по-добре и за двете животни в дълготраен проект, стерилизацията и кастрацията ще оказват помощ за понижаване на експанзията и териториалните инстинкти.

Как да се държим с котки и порове, които не се схващат?

Ако сте пробвали всичко допустимо и двамата към момента не обичат да са един до различен, бъдете подготвени да ги оставите разграничени вечно. Те ще изискват обособени пространства, които са недостъпни за другите домашни любимци. Тъй като поровете са интелигентни, от време на време се научават по какъв начин да отварят клетките си сами. Ако въпреки всичко ги държите разграничени, отделете задоволително време и за двамата. Вие сте се заели с тях и последното нещо, което желаете, е да се почувстват подценени.

Приятелството сред котка и пор наподобява необичайно, само че несъмнено е допустимо да съществуват дружно и даже да станат другари. Ще отнеме доста самообладание от ваша страна, само че опцията да им се доверите дружно си коства времето. Бъдете бдителни, когато се срещат и не забравяйте да не предпочитате единият пред другият, с цел да избегнете възприятие на ревнивост. Надяваме се, че с течение на времето ще имате две животни, които обичат да прекарват времето си дружно.

Вижте също:

- С кои животни се схваща порчето;

- Характер на пора;

- Болести при порчетата;

- Как да дресираме пор;

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР