Смесени чувства донесе българското участие в поредния ден на олимпиадата

...
Смесени чувства донесе българското участие в поредния ден на олимпиадата
Коментари Харесай

Антоанета Костадинова се размина с втори медал, Йосиф Миладинов - финалист

Смесени усеща донесе българското присъединяване в следващия ден на олимпиадата в Токио. Продължи мощното показване на Антоанета Костиданова в стрелбата, само че тя се размина за напълно малко с втори орден. Йосиф Миладинов бе ослепителен в полуфинала на 100 метра делфин и влиза в утрешния край с четвърто време. Това ще е първият олимпийски край за България в мъжкото плуване. Неуспешен бе стартът на българите в почналия през днешния ден лекоатлетически шампионат.

Антоанета Костадинова приключи на четвърто място на 25 метра револвер. Костадинова, която завоюва сребро на 10 метра револвер преди пет дни в японската столица, реализира 28 точки във финала и се размина с второ отличие в Токио.

Рано сутринта Антоанета Костадинова приключи с първи резултат квалификациите. Тя записа 590 точки, като остави зад себе си Сяо Цзяжуйсюан (Китай) - 587 и Виталина Бацарашкина (Русия) - 586. По-късно на финала обаче тя стартира нерешително и не съумя да смъкна нито една от петте цели в първата серия от пет опита. После съумя да навакса с по четири точни изстрела в идващите три серии и делеше третото място на старта на директните елиминации с 12 точки.

Три пропуща в седмата серия и 23 точки доведоха до престрелка, само че Костадинова продължи напред. В последваща серия Костадинова и китайката Сяо Цзяжуйсюан смъкнаха по пет цели и в решителна престрелка трябваше да дефинират третото място. В нея българката направи три пропуща против един на азиатката и остана четвърта.

Престрелка реши и купата, откакто Миндун Ким (Република Корея) и Виталина Бацарашкина (Русия) приключиха с олимпийски връх от по 38 точки. Шампионка стана Бацарашкина с 4 свалени цели против единствено 1 на азиатката. Това е втора олимпийска купа на рускинята в Токио след триумфа ѝ на 10 метра револвер и общо трето отличие в японската столица след среброто в смесената отборна конкуренция на 10 метра револвер.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР