Смесената българо-македонска историческа комисия провежда онлайн заседание днес и утре,

...
Смесената българо-македонска историческа комисия провежда онлайн заседание днес и утре,
Коментари Харесай

Пак говорим със Северна Македония какъв е цар Самуил

Смесената българо-македонска историческа комисия организира онлайн съвещание през днешния ден и на следващия ден, съобщи БГНЕС.
Това е втората среща за тази година и 14-та, откогато комисията беше основана след подписването на Договора за добросъседство и другарство през август 2017 година. Очаква се през тази година да бъдат извършени общо 5 срещи. През по-голямата част от предходната година Комисията не работи поради изборите в районен съд Македония, които се организираха още през лятото.
 Поредно съвещание: Ще пренапише ли Северна Македония учебниците по история за 7 клас? Поредно съвещание: Ще пренапише ли Северна Македония учебниците по история за 7 клас?
Днес, 25 февруари, следва нова (онлайн) среща на смесената българо-македонска комисия по историческите въпроси. На срещата ще се обсъ...
На днешното съвещание историците от двете страни още веднъж разискват въпроса за цар Самуил, който към този момент беше дискутиран при започване на работата на Комисията. Връщането към Средновековието е удостоверение за неналичието на пробив по историческите въпроси.
Преди към две години българските и македонски учени бяха постигнали непълен консенсус за цар Самуил, който е основал една огромна българска страна и е последовател на българската царска династия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР